Adolfsson hoppas på publikrekord och tre poäng när HBK Futsal möter Örebro

När HBK Futsal senast mötte Örebro SK vann Örebro med 7-4 – men nu är HBK ute efter revansch.

HBK har två raka segrar på hemmaplan, och förhoppningen är att man ska lyckas förlänga den sviten när man tar emot Örebro i Halmstad Arena. Matchen är en del av Halmstad Gameday, en fullspäckad sportdag med matcher inom flera olika idrotter under samma tak.


– Jag tycker det är klockrent, och dessutom är det gratis inträde. Vi visar hela Halmstad vilket utbud det finns, och att det är en bra blandning av olika sporter. Jag tror det kan locka mer publik till futsalen och till de andra sporterna. Kanske även ungdomar som får upp ett öga för futsalen och kanske vill börja spela futsal. Det är ett bra event som jag tycker man borde köra flera gånger, säger Jakob Adolfsson, som spelar i HBK Futsal.

Och förhoppningen är att det ska komma mycket folk till Halmstad Arena och att många ska välja att se futsalmatchen som börjar klockan 17.


– Tar man futsalen är det en publiksport, det händer mycket och det är intensivt. Och ju mer publik desto bättre.

Senaste matchen mot IFK Göteborg blev inte riktigt som laget hade tänkt sig, och man fick åka från Götet utan poäng med sig hem.

– Jag tycker mycket i spelet fungerar som vi ville, men vi faller lite på individuella misstag, då vi själva tappar bollen i fel lägen. Vi har chansen att vinna matchen, men deras målvakt har en väldigt bra dag och sett till våra lägen borde vi kunnat få en poäng. Vi gjorde ett bra jokerspel, så det kan vi ta med oss till nästa match, säger Jakob Adolfsson.

Och för att vinna mot Örebro är det framför allt en sak som behövs.

– Mål. Många mål. Jag känner att jag måste öka min målkvot. Jämfört med förra säsongen har jag inte kommit upp i nivå. Det gäller hela laget, och vi gör det bra på träningarna men vi måste plocka fram det på matcherna också. Vi behöver ha det där lilla extra flytet som vi kanske inte fått i alla matcher, konstaterar Adolfsson.

Nu uppmanar Adolfsson alla att ta sig till Halmstad Arena för att stötta laget till tre poäng.

– Jag hoppas att det kommer så mycket folk som möjligt på lördag, och att alla orkar vara kvar eftersom vi spelar sist. Publiken är den extra spelaren och det betyder mycket för oss med stödet på läktaren. Jag hoppas på publikrekord, så ska vi se till att ta tre nya färska poäng.