Veckans spelare: Ola Sundén

En av HBK:s viktigaste medspelare är Motorhalland, som är HBK:s huvudsponsor. Veckans spelare är Ola Sundén på Motorhalland, som beskriver fotbollen som en fest.  
– Fotboll är glädje, det är fest runtomkring, en atmosfär. En arena. Det är ett familjeevenemang. Det är fotboll för mig. Givetvis vinster också, men jag är inte så noga med vinster. Huvudsaken är att man har kul. Jag gillar att vara delaktig, som vi på Motorhalland är nu i HBK. Jag ser evenemanget och familjeupplevelsen. Fotboll är stort. Det är många som gillar fotbollen och där tycker jag det är kul att få vara med och synas och kanske till och med göra skillnad, säger Ola Sundén.

Själv har Ola spelat fotboll sen han var i femårsåldern, i Sennans IF. 

– Jag var målvakt från första dag. Och sen la jag av med fotbollen 2003, när tiden inte fanns längre. Sennan var jag i länge, sen var det Sperlingsholm och så avslutade jag i Simlångsdalen, berättar han. 

Men det var inte drömmar om att spela fotboll och bli proffs som var de största när han var liten. Redan i unga år var intresset för bilar stort. 

– Jag skulle bli biltransportör. Frakta bilarna. Det var min dröm. Vi hade en bilfirma hemma när jag var liten, och då kom bilarna på en lastbil. Jag var intresserad av bilar och lastbilar och det tyckte jag var fräckt. Sen blev det en inriktning på transport, alltså lastbilschaufför, efter skolan. Sen så var jag inom ett teknikföretag under fem år för att sen hamna i bilbranschen 2006.

Och samarbetet med HBK föll sig ganska naturligt, eftersom Motorhallands generalagent, Volkswagen, har ett samarbete med Svensk Elitfotboll. 2019 är Motorhalland HBK:s huvudsponsor – då Motorhalland omfamnar både herrlaget, damlaget och futsallaget. 

För Ola är det två fotbollsminnen som sticker ut lite extra. 

– Mitt bästa fotbollsminne är Halmiafemmans final på Örjans vall. Jag kommer ihåg att man gick  i femte klass och att få vara målvakt mitt inne på Örjans vall, det var häftigt. Jag har för mig att vi förlorade med 2-1 men det spelade inte så stor roll då. Jag fick ju vara målvakt mitt inne på Örjans vall. Jag gjorde några bra räddningar också, minns Ola.

Och att uppleva Barcelona live på Camp Nou är också ett häftigt fotbollsminne. 

– De vann med 1-0. Det var jag och min äldsta dotter som hade en dröm om att åka dit, så då gjorde vi det tillsammans för ungefär två år sedan. 

Men även solen har sina fläckar, och så också fotbollen. Ola Sundén tycker att det sämsta med fotboll är filmningarna. 

– Jag tycker det är trams. Det förstör spelet, det förstör dagens ungdomar som tittar mycket på sina idoler. Det tycker jag just nu är det sämsta med fotboll. Jag hatar filmningar, jag kan skita i att titta på fotboll, för det är trams. Det är fusk och jag gillar inte fusk.