Veckans spelare – Alva Ljung Hagesjö

Alva Ljung Hagesjö är tjejen som älskar fotboll, tycker om att kasta spjut på fritiden och vars stora förebild är Arbnora Robeli i HBK:s damlag.
Alva, 11 år, började spela fotboll när hon var fem år – och fotbollen blev snabbt en viktig del av hennes liv. Hon började spela i Astrio, men när hon var nio år bestämde hon sig för att ta en liten paus. Ett och ett halvt år senare återupptog Alva fotbollen, men då i HBK, eftersom hon ville prova på något nytt och inte fortsätta i samma lag som hon spelat i tidigare. Och i HBK trivs hon väldigt bra.

– Det är jättekul, alla är så snälla och vi har bra tränare, säger Alva.

Förutom fotbollen håller Alva också på med friidrott. 

– Jag tycker det är kul och man träffar många kompisar. Jag håller på med de flesta grenarna. Jag gillar att kasta spjut, sen gillar jag att springa långt, typ 600 – 800 meter. Vi tränar alla grenar så man får prova på allting och då tyckte jag spjut var roligast.

Men det är fotbollen som är det roligaste Alva gör på fritiden.

– Fotboll är livet, eller vad man ska säga. Det betyder mycket. Det är någonting som jag gör på fritiden och jag har inte så mycket annat jag gör på fritiden. Jag brukar titta på fotboll också. Jag går på typ alla HBK:s matcher. Jag brukar mest gå på herrarna, men jag ska gå på damerna också. 

Förra året spelade Alva i HBK:s F11-lag, men i år går hon upp till F13-laget. Men Alva siktar högre än så.

– Mitt första mål är att komma upp i damlaget och sen kan man ju se om det går att utvecklas ännu mer och nå ännu högre, berättar hon. 

Men fotbollen har inte alltid varit en dans på rosor för Alva. Tjejerna fick visserligen vara med och spela fotboll på rasterna i skolan, men ville inte eftersom det var ganska aggressiv stämning på planen. Men då tog Alvas mamma kontakt med Arbnora Robeli i HBK:s damlag.

– Arbnora skrev ett brev till mig, och hon berättade att det var samma sak för henne när hon var liten! Sen kom hon till skolan och pratade med min klass. Så då blev hon min idol, säger Alva.