U21 inledde säsongen med 3-1 mot HIF

De blev en tidig premiär i U21-Allsvenskan på Skedalaheds IP när HBK besegrade HIF med 3-1.
HBK ställde upp med det yngsta U21-laget någonsin i den allsvenska U21-serien, då alla spelare var mellan 16-19 år.

HBK började på bästa möjliga sätt och satte press på ett HIF som också ställde upp med ett väldigt ungt lag, kryddat med fyra, fem spelare från deras A-trupp.

Emil Tot Wikström höll sig framme i 14:e minuten och tryckte in ledningsmålet, och samma yngling öka på till 2-0, två minuter senare. HBK hade också en boll i stolpen efter 27 minuters spel.

HIF:s vassaste målchans i halvleken var ett skott i utsidan av ena stolpen.

I andra halvlek tappade HBK en del av bollinnehavet, HIF tilläts stundtals dominera och fick också till en reducering.

Men HBK kämpade sig tillbaka in i matchen och på en snabb omställning hittade Erik Ahlstrand, med en utsökt chipp,  Alexander Johansson som distinkt tryckte in 3-1 i 70:e minuten.

Kvalitetsmässigt är vår prestation så här tidigt på säsongen riktigt bra, konstaterar lagledare Alf Petersson efter segern.

HBK U21- HIF 3-1 (2-0)
1-0 (13), 2-0 (15), 2-1 (50), 3-1 (70)