U17 tog första vinsten i Ligacupen

Efter två spelmässigt jämna matcher som utmynnat i två förluster mot Örgryte och Häcken så kunde HBK äntligen vinna mot Ängelholms FF i tredje rundan av Ligacupen för U17-lag. Vinsten skrevs till 4-1 efter att ÄFF lett med 1-0 i paus.
– Vi har ju två matcher på fem dagar så det känns väldigt bra att ha luftat sjutton spelare ikväll, säger Robert Nordström och fortsätter:

– ÄFF är bättre och hetare än oss i första halvlek och leder rättvist med 1-0 men vi lyfter oss i andra och vinner tillslut rättvist så även om vi inte är helt nöjda med matchen som helhet så känns det ändå fint att prestationen räcker till en vinst med 4-1 tillslut.

Mycket riktigt så var ÄFF duktiga först 45 på det snabba nya konstgräset på Lindab Arena.

– Konstgräsplaner och hybridplaner som vi bara kan fantisera om, och det i en ”hockeystad,” säger assisterande tränaren Mattias Olofsson och ser lite drömmande och fundersam ut.

I andra halvlek så var rollerna ombytta i matchen och HBK var det styrande laget. Det dröjde dock till det var 20 minuter kvar innan kvitteringen kom och det var Oscar Murro som sågade sig igenom ÄFF-försvaret och pangade in bollen med hjälp av ribban och ställningen blev 1-1. Tio minuter senare blev Eldin Becirovic fälld i skåningarnas straffområde och på den följande straffen satte Eric Svensson 2-1 till HBK genom en iskall bredsida.

– Då kände vi att vi hade grepp om matchen och vi hade också flera lägen att öka på ledningen, tycker Tony Andersson i HBK-lägret.

Det skulle dock bli ytterligare två mål på dessa lägen när inbytte Johan Gudmundsson från sin högerkant snyggt hittade in till Jonathan Wadensten som två gånger om var på rätt plats och kunde forcera in både 3-1 och 4-1 till de blåklädda hallänningarna och därmed var första trepoängaren bärgad i Ligacupen.
Närmast väntar IFK Göteborg på hemmaplan nu på söndag klockan 14.00 på Halmstad Arena (Sannarps IP). Som vanligt är det fri entré, (förhoppningsvis) fint väder och ystra HBK:are som välkomnar besökarna, ta chansen och se (minst) en halvlek och åk sedan vidare till Skedala och se HBK:s herrlag gå vidare i Svenska Cupen!

Ängelholms FF U17 – HBK U17 1-4 (1-0)
1-0 (22), 1-1 (69) Oscar Murro, 1-2 (79) Eric Svensson, 1-3 (88) Jonathan Wadensten, 1-4 (90) Jonathan Wadensten.

Laget: Zackarias Nilsson – Filip Larsson, Max Friberg (25), Eric Svensson, Arlind Begolli (45) – Eldin Becirovic, Robin Berggren, Nils Thelander (45), Eric Wiberg (66) – Agit Icen (66), Edwin Cronvall (45). Avbytare: Viktor Håkansson (25), Charlie Dagård (46), Oscar Murro (46), Jonathan Wadensten (46), Johan Gudmundsson (66), Isak Persson (66).