U17 mötte Örgryte i Ligacupen

I runda två av Ligacupen så begav sig HBK U17 till Göteborg för att möta Örgryte IS på Hammarvikens IP (ÖIS-gården) och fick i det fina vädret se sig besegrade med 4-2 efter 2-1 i paus.
 När vi ledare summerade matchen efteråt så undrade vi faktiskt hur vi kunde förlora den här tillställningen med så många målchanser som vi hade. Men man har ju såklart väldigt sällan råd med att släppa in fyra bollar om man ska vinna en fotbollsmatch, filosoferar Robert Nordström efter förlusten.

Efter dryga kvarten så utnyttjade ÖIS ett friläge så det blev 1-0, men efter fint anfall kunde dock HBK kvittera när Johan Gudmundsson fick iväg ett fint inspel i straffområdet där först Robin Berggren sköt och på returen kunde Edwin Cronvall panga in 1-1. Precis innan pausvilan utnyttjade dock ÖIS ett HBK-slarv och fick in 2-1.

Vi kände dock att vi hade grepp om matchen och när vi får in 2-2 så snabbt i andra halvlek så kände vi nog att vi skulle kunna vinna det här, säger assisterande tränarna Tony Andersson och Mattias Olofsson.

Jonathan Wadensten som ogärna lämnar en plan utan att göra mål var den som pricksköt in 2-2 med ett fint skott från tjugo meter.

ÖIS kunde dock göra 3-2 i anfallet efter kvitteringen och hade sedan sin bästa period i matchen och gjorde också 4-2 efter 70 minuter. Efter det hade dock HBK ett kompakt grepp om matchen och målchanserna avlöste varandra där speciellt Johan Gudmundsson hade väldigt många inspel från sin högerkant men missade inte HBK-spelarna sina lägen på egen hand så stod ribban och ÖIS målvakt i vägen och matchen slutade 4-2 till Örgryte.

En frustrerande match men vi får helt enkelt minimera våra egna misstag i nästa kamp och öka kvaliteten på våra avslut, säger Alexander Sakac i HBK-lägret som vill ge en liten extra guldstjärna till mittfältaren Oscar Murro.

Örgryte U17 – HBK U17  4-2  (2-1)

1-0  (17) 1-1 (39) Edwin Cronvall, 2-1 (44), 2-2 (49) Jonathan Wadensten, 3-2 (50), 4-2 (70).

Laget: Petter Andersson – Arlind Begolli (68), Eric Svensson, Viktor Håkansson, Charlie Dagård – Johan Gudmundsson, Eric Wiberg (64), Oscar Murro, Robin Berggren (64) – Edwin Cronvall, Jonathan Wadensten.

Avbytare: Nils Thelander (64), Eldin Becirovic (64), Filip Larsson (68).