Tiometersstraffarna fällde HBK Futsal

Efter en andra halvlek med många frisparkar fick IFK Göteborg tillslut två 10-metersstraffar som gjorde att HBK föll med uddamålet.
Det hade kunnat sluta helt annorlunda i Halmstad Arena ikväll. HBK gick ut med en glöd och en aggressivitet som inte synts till på ett tag och var bra mycket bättre än gästande IFK Göteborg. Marc Brandin var tidigt nära att spräcka målnollan och Granelund fick bollen precis utanför en stund senare.

Efter HBK:s inledning kände IFK sig tvingade till en timeout för att snacka igenom sitt spel. Timeouten störde HBK:s flow en aning, och IFK satte två snabba mål direkt efter timeouten och fick en självförtroendeboost.

Därefter sänkte IFK tempot drastiskt och rullade långsamt boll, en spelstil som inte passar HBK som handen i handsken. Men mot slutet av första halvlek kom HBK tillbaka in i matchen och skapade ett par halvchanser genom bland annat Reza, som var en av matchens bästa spelare.

Men bäst av alla var lagkaptenen för dagen, Jakob Adolfsson. Direkt i andra halvleken reducerade han efter en soloräd, och fem minuter senare kvitterade han, efter att han fått bollen efter en defensiv fast situation lyckades han vända bort sin motståndare och trycka in 2-2.

Med nio minuter kvar av matchen var hattricket fullbordat då Adolfsson, efter ännu en soloräd, kunde göra 3-2 till HBK. Adolfsson lyste av självförtroende och HBK spelade emellanåt riktigt fin futsal.

Men bara minuten efter HBK:s ledningsmål fick IFK en frispark - och eftersom det var sjätte frisparken HBK fick emot sig blev det också en 10-metersstraff. IFK satte bollen i mål och 3-3 var ett faktum.

Samma sak hände igen med några minuter kvar av matchen, och det stod 3-4 på resultattavlan.

Matchen slutade 3-4, vilket inte kändes helt rättvist.