Lyngby straffade HBK

Ett ruskigt effektivt Lyngby fick HBK på fall. Lyngby vann tillslut med 4-0 i ett kallt Halmstad.
Första bakslaget för HBK kom redan efter tio minuters spel då Lyngby kunde ta ledningen efter att HBK slagit en felpass på mitten av egen planhalva, och gästerna kunde straffa hemmalaget direkt. 0-1 på resultattavlan, och ett HBK som inte riktigt hittade rätt i passningsspelet.

Men i paus stod det 0-1, trots att Lyngby haft två, tre möjligheter (inklusive målet) samtidigt som HBK haft en handfull chanser; då framför allt Emil Tot Wikström kom på några farliga löpningar. Defensivt var Ante G en riktig klippa, och kunde ofta upptäcka problem, informera lagkamraterna om dem och rätta till dem själv. Något för HBK att bygga på!

Offensivt hade Gabbe en tung första halvlek, och Sadat gjorde det okej, med tanke på att han inte fick så många bollar att jobba med.

Andra halvlek såg bättre ut. HBK hade inledningsvis mer boll, ett bättre passningsspel och en tydligare spelidé. På mittfältet byttes Pontus Silfwer ut och in kom Oscar Petersson som emellanåt kunde visa på fin spelförståelse. Men även andra halvlek inleddes som första började, 0-2 kom efter ungefär 52 minuters spel på en kontring.

Men HBK hade bättre chanser i andra halvlek och Gunnlaugsson och Gudmundsson spelade upp sig jämfört med första halvlek. De två var nära att ge HBK en reducering då Höggi vann tillbaka bollen högt på offensiv planhalva och Gabbe tillslut kom till skott – men Lyngbys målvakt stod för en bra räddning.

Därefter fick Rasmus Wiedesheim-Paul, Alexander Johansson och Peter Larsson chansen att visa upp sig istället för Ante G, Gunnlaugsson och Tot Wikström och HBK fortsatte att vara med i matchen. I 66:e minuten var Sadat Karim nära en reducering igen, men han fick inte näta, och blev tillsammans med Berntsson och Westerberg utbytt tio minuter senare. In kom istället Kurtulus, Wallentin och Oremo, och i samma minut som trippelbytet verkställdes kom 0-3 i krysset och några minuter senare 0-4 som blev spiken i kistan.

Med några minuter kvar blev Allansson, Bengtsson och Gudmundsson utbytta och in kom Isac Larsson, Isac Harrysson och Erik Ahlstrand, men ingen kunde göra något åt Lyngbys ledning.

Sammanfattningsvis har HBK fortfarande en bit kvar innan man är helt samspelta, men siffrorna speglar inte helt matchen. Lyngby satte nästan alla sina chanser och var ruskigt effektiva på sina omställningar – men var inte totaldominanta som siffrorna antyder. HBK borde gjort något mål på chanserna man hade, men Lyngby var det bättre laget, och vann någorlunda rättvist.

HBK får ta nya tag redan på tisdag då man möter Mjällby i nästa träningsmatch.

Så startade HBK: Malkolm Nilsson, Andreas Bengtsson, Alexander Berntsson, Andreas Johansson, Jesper Westerberg, Gabriel Gudmundsson, Joel Allansson, Höskuldur Gunnlaugsson, Pontus Silfwer, Emil Tot Wikström, Sadat Karim