Kryss i träningsmatchen mot Mjällby

Det såg länge lovande ut för HBK, som en bit in i andra halvlek ledde med 3-0. Men Mjällby fick med sig två straffar och ett mål på kontring och matchen slutade 3-3.
Det började på bästa möjliga sätt för HBK, som i första minuten fick en fin chans genom Oremo, men bollen gick precis utanför mål.

Oremo fick revansch direkt då han bara några minuter senare kunde sätta 1-0 efter en hörna. HBK stod då högt upp och hade bra press på Mjällby.

Mjällby jobbade sig in i matchen, fick till ett bättre passningsspel, men hade svårt att såga sig in i sista offensiva tredjedelen.

I 25:e minuten kom 2-0 för HBK genom Rasmus Wiedesheim-Paul, assisterad av Höskuldur Gunnlaugsson. Målet gav HBK lite luft under vingarna, och HBK ledde rättvist i paus.

Andra halvlek började på samma sätt som första halvlek, Wiedesheim-Paul kunde trycka in 3-0 till HBK, efter att Gudmundsson tagit sig fram på vänsterkanten och fått till ett fint inlägg.

Tio minuter senare kom dock Mjällbys reducering efter en kontring. Malte Påhlsson i målet kunde inte göra mycket åt den bollen, men räddade en bra Mjällbychans några minuter senare.

I 73:e minuten blåste domaren straff till Mjällby, som Òttar Magnùs Karlsson satte i mål, och med bara en minut kvar av ordinarie tid kom nästa straff för bortalaget. Òttar Magnùs Karlsson blev dubbel straffskytt och 3-0-ledningen blev snöpligt nog 3-3.

Sammanfattningsvis var det ett fall framåt för HBK när det kommer till målfabrikationen, och extra plus för Gabriel Gudmundssons andra halvlek och Rasmus Wiedesheim-Paul som var framme när det luktade målchanser.

Peter Larsson och Ante G kommer bli ett stabilt mittbackspar i Superettan; med rutin och styrka i luftrummet.

HBK:s startelva:
Malte Påhlsson, Jesper Westerberg, Ante G, Peter Larsson, Andreas Bengtsson (60), Joel Allansson, Oscar Petersson (86), Rasmus Wiedesheim-Paul, Höskuldur Gunnlaugsson (65), Gabriel Gudmundsson (86), Johan Oremo