HFAB satsar på Fotboll för alla: ”För allas lika villkor”

En av HBK:s samarbetspartners är bostadsbolaget HFAB, som i år satsar på Fotboll för alla. ”I år har vi satt ett litet extra fokus på Fotboll för alla. Vi vill ge Fotboll för alla en större möjlighet med de medel vi kan ge,” berättar Magnus Weberg på HFAB. 
– Kommunen i helhet jobbar för allas lika villkor och rätten att få synas, och vi är ett bolag som är helägt av Halmstad kommun. Men när det gäller sponsring, eller samarbetsavtal, har vi egna mandat att se vilka vi vill samarbeta med. Vi vill ge Fotboll för alla en större möjlighet med de medel vi kan ge, säger Magnus Weberg. 

Tidigare har HFAB bland annat varit med som samarbetspartner för Funkismellon, och man tycker det är viktigt att visa att alla har rätten att synas – oavsett om det handlar om fotboll eller musik. 

– Det känner vi är viktigt, det skapar också så mycket glädje och värme. Det finns en stor tacksamhet så det är en ynnest att få jobba med detta och att få lyfta dem också. När vi tittade över vårt samarbete med HBK var det en självklarhet att lyfta satsningen på Fotboll för alla i år och att vi är med på den sociala biten också. HBK gör ett bra jobb. 

Fotboll för alla är HBK:s fotbollsverksamhet för personer med funktionsvariationer – en verksamhet för pojkar och flickor från sex års ålder och uppåt, samt för vuxna. Och för HFAB är det viktigt att stötta verksamheten. 

– Vi tycker det är viktigt att alla ska få ha möjligheten att synas. Vi ska inte diskriminera några. Kan vi ge förutsättningar till personer som kanske inte har de största förutsättningarna så känner vi att det ligger i tiden och att det även är en kommunal angelägenhet, säger Magnus Weberg och fortsätter:

– Personligen så känns detta i hjärtat. Jag brinner mycket för att alla ska få rätten att utöva om det så är kultur eller idrott – på lika villkor. Jag går in i detta med en jätteskön känsla. 

Men det är även viktigt för HFAB att visa vägen för andra. 

– Vi hoppas vi kan vara ytterligare en dörröppnare för andra företag och verksamheter att man tar de här frågorna till sig – allas rätt att få deltaga på samma villkor. 

Utöver satsningen på Fotboll för alla är HFAB med i HBK:s sociala nätverk, där bland annat satsningen på Nattfotbollen på Andersberg ingår. 

– Där ser vi att HBK också gör en social gärning för Halmstadborna. Det tycker vi också är en viktig bit, avslutar Magnus Weberg.