HBK spelar träningsmatch mot Varberg den 9 februari

En vinst, en förlust och ett kryss. Det är resultaten efter de tre första träningsmatcherna under 2019. På lördag väntar nästa träningsmatch – ett litet halländskt derby mot Varbergs BoIS. 
– Försäsongen har varit bra. Vi har fått in nytt folk och det känns som att det är bra folk vi har fått in. Vi har tränat på bra, haft hyfsade prestationer i matcherna, men inte riktigt fått resultaten med oss. Vi ser positivt på framtiden, säger Johan Oremo. 

Han var målskytt i senaste träningsmatchen mot Mjällby som slutade 3-3. 

– Det är skönt att få göra mål, det är det alltid. Det är skönt att vi gör tre i den matchen också, det är en styrka. Dock schabblar vi bort det i slutet, det är lite billigt att släppa in tre mål. Men det känns som att vi spelar rätt bra, säger Oremo och fortsätter:

– Vi satte vår press, vann bollen högt upp i plan och kunde såra dem. När vi väl försvarar längre ner försvarar vi otroligt kompakt. Jag tror de har ett avslut på mål de första 60 minuterna. Vi håller dem utanför oss och släpper inte in dem där vi inte vill ha dem. 

Oremo skadade sig i slutet av förra säsongen men är nu tillbaka i spel, och spelade hela matchen senast mot Mjällby.

– Vi har kört rehab på den skadan hela vintern, jag fick ju en liten smäll på korsbandet. Det var inget som behövde åtgärdas, utan vi behövde bara stärka upp runt om. Så jag har kört med Simon hela vintern och nu funkar det att köra igen, berättar Johan Oremo. 

På lördag väntar nästa träningsmatch, ett litet derby mot Varbergs BoIS. 

– Det är ett steg närmare tävlingsmatcherna, efter matchen mot Varberg  är det tävlingsmatcher som gäller. Vi vill få en så bra prestation som möjligt, och få med oss ett bra resultat också. Vi har en träning till, vi ska sätta det sista i taktiken och sen gå ut och fullfölja det på plan. 

För att HBK ska kunna besegra Varberg på lördag tror Oremo att det är viktigt att laget är kompakt.

– Vi tar med oss de bra 60-70 minuterna som vi hade från Mjällbymatchen och ska försöka implementera det i kommande match. Vi ska fortsätta med den höga pressen och vara solida och kompakta, när de väl spelar ska de få spela runt oss och inte i oss. 

Det är fortfarande några månader kvar tills serien drar igång, men Oremo blickar framåt mot spel i Superettan med förhoppningen om att HBK ska bli ett topplag. 

– Det är en väldigt intressant säsong. Med den trupp vi har ska vi vara med och slåss i toppen. Vi var nära förra året, men i år är det meningen att vi ska vara ännu närmare. Vi ska bygga upp ett bra självförtroende under Svenska Cupen. Vi har en väldigt bra trupp med rutin mixat med yngre spelare som har fått växa, så vi har väldigt bra framtidstro gällande den här säsongen, avslutar Oremo. 

HBK – Varberg, Skedalaheds IP
Lördag 9 februari, 14:00 
Entré: 60 kronor. Fri entré vid uppvisande av seriekort 2019 eller medlemskort 2019. Fri entré för ungdomar födda 2001 eller senare.
Kiosken är öppen
Det är kontantfritt på Skedalaheds IP – kort eller swish gäller!