HBK Futsal föll efter målrik tillställning

Det var spännande in i det sista när HBK tog emot Strängnäs under Halmstad Gameday. Men tyvärr rann målen in mot slutet av matchen och det blev tyvärr en förlust med 4-8 för HBK. 
Det började i moll för HBK. Efter mindre än en minut kom Strängnäs första mål, efter passivt spel av både utespelare och målvakt. Därefter kom HBK bättre in i matchen och hade ett par halvchanser innan 0-2 kom, inte helt rättvist, på en variant efter en fast situation. 

Både Marc Brandin och Jakob Adolfsson hade varsitt läge, men det var Besart som spräckte HBK:s målnolla i 14:e minuten. Men kort därefter kom 1-3 efter en hörna. Men HBK tog med sig en bra känsla in i halvtidsvilan då Granelund lyckades trycka in en reducering precis innan paus. 

HBK inledde andra halvlek bra, men Strängnäs fick straff fyra minuter in i halvleken. Men istället för ett straffmål (bollen gick utanför) kom 2-4 sekunder senare efter en soloprestation från Arpacik. Men Besart var inte nöjd med sin målskörd utan reducerade till 3-4 direkt på frispark. Riktigt snyggt av HBK:s skyttekung. HBK var därefter nära genom Radovanovic, och Strängnäs kände sig tvingade till en timeout. Timeouten gav utdelning direkt, och 3-5 kom efter ett skott från håll precis under kryssribban och 3-6 kom minuten senare. 

Då tog HBK timeout, och Adolfsson tryckte in 4-6 under efterföljande jokerspel. Men under sista minuten rann det iväg och Strängnäs tryckte in två mål till, så matchen slutade 4-8. 

Övriga matcher under Halmstad Gameday: 

Hylte/Halmstad – Örebro (damer) 3-2
Hylte/Halmstad – Södertelge (herrar) 3-0 
Halmstad IBK – Växjö (herrar) 5-6 efter sudden death 
Halmstad BTK – Arvika (damer) 4-6