Dusan Djuric återvänder till HBK

Efter mer än tio år då han bland annat spelat utomlands återvänder nu Dusan Djuric till HBK. Den landslagsmeriterade mittfältaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2019.  
– Det känns väldigt, väldigt bra. Det var här allting började. Så det var ett tag sen jag var såhär glad, säger Dusan Djuric, numera HBK-spelare, när bläcket på kontraktet fortfarande håller på att torka.

Bredvid Dusan Djuric, som tränat med HBK under ungefär fyra veckor, sitter Igor Krulj. Han är nöjd med värvningen. 

– Vi är väldigt glada att få tillbaka en HBK-profil. Han har tränat med oss i fyra veckors tid nu och har sett fysiskt bättre och bättre ut, kommenterar HBK:s huvudtränare, som även lyfter fram några av Djurics egenskaper som kan komma att bli viktiga för HBK under säsongen som stundar: 

– Hans speluppfattning i passningsspelet och hans trygghet med boll. Hans erfarenhet från svensk elitfotboll och Europaspel. 

Själv vill Djuric bidra med sitt fotbollskunnande, men han vill också hjälpa de andra spelarna så laget kan bli ännu bättre. 

– Det är mitt mål att hjälpa andra utanför plan och på plan och göra det jag kan. Att göra vad som krävs för att HBK ska hamna i Allsvenskan igen, för det är där HBK ska vara. 

Och att så småningom få gå ut på gräset på Örjans vall och spela fotboll med HBK är något Dusan längtar efter. 

– Bara jag ser ut nu längtar jag efter att sätta min fot där igen. Bara jag ser Örjans vall väcker det många gamla minnen och man blir motiverad till att gå ut där och spela på riktigt, i rätt lag, jag har ju spelat här med andra lag. Men nu kommer jag spela för Halmstad och det är väldigt stort för mig, avslutar Djuric.