0
Lör, 2019/02/16 16:00
Domare
-
Östersunds FK
0-0
Halmstads BK
Publik
Östersunds FK
Avbytare
Halmstads BK
Avbytare

Defensiven i fokus när HBK kryssade mot Östersund

Med flera spelare borta på grund av sjukdom, och endast tre utespelare på bänken var förutsättningarna för HBK tuffa som spelade mot allsvenskt motstånd i Svenska Cupens gruppspel. Men med Ante G och Peter Larsson som stabila försvarsgeneraler och Malle i målet lyckades HBK hålla nollan och ta poäng borta mot Östersund. 
– Det är klart att vi är nöjda med en poäng. Vi ligger väldigt bra defensivt och gör det svårt för dem. De har något skott utifrån, men annars har vi koll på dem, konstaterar Peter Larsson efter matchen.

Östersund inledde bra – men Malkolm Nilsson i målet var bra med på noterna från första stund. HBK hade ett par halvchanser, och kunde etablera spel emellanåt mot ett bollskickligt och spelförande Östersund. 

Men när första halvlek led mot sitt slut tog Östersund över spelet allt mer och HBK fick försvara sig med allt man hade. Malle fick vid ett par tillfällen sträcka ut sig i sin fulla längd för att förhindra ett Östersundsmål – och 0-0 stod sig hela vägen in till pausvilan. 

Andra halvlek började ungefär som första halvlek slutade, med en press från Östersund som mattades ut allteftersom matchen fortskred och som blev till sidledspassningar och ett allt mer statiskt spel från Östersund – som dock tog över bollinnehavet och bara lät HBK gå på några få omställningar. 

Ante G visade vägen från backlinjen tillsammans med Peter Larsson, och Sadat Karim och Thomas Boakye var nära att hitta varandra offensivt vid ett par tillfällen. Unge Erik Ahlstrand fick chansen från start och gjorde det bra och Malkolm Nilsson i målet förtjänar en extra stjärna för sina fina räddningar – och Östersund är fortsatt ett lag som har svårt att möta HBK. 

Matchen slutade alltså 0-0 och delad pott för de båda lagen. 

Startelvan: 
Malkolm Nilsson - Jesper Westerberg, Ante G, Peter Larsson, Andreas Bengtsson - OP, Pontus Silfwer, Erik Ahlstrand - Thomas Boakye, Rasmus Wiedesheim-Paul - Sadat Karim (85)

På bänken: 
Edvin Kurtulus, Alexander Johansson (85), Isac Larsson, Max Johnsson