Boakye briljerade när HBK vände och vann

Efter en första halvlek där HBK hade mycket boll men Varberg stod för enda målet kom Thomas Boakye in i paus, ordnade straff till HBK och satte sen själv ytterligare två mål i HBK:s 3-1-seger.
HBK inledde med mycket boll och en del positiva tendenser med ett par fina djupledsbollar och några bra löpningar som lovade mer. Men det var bortalaget Varberg som tog ledningen i 28:e matchminuten efter en frispark.

HBK tappade en del av bollinnehavet efter Varbergs ledningsmål, men precis innan paus var Gabriel Gudmundsson oerhört nära att kvittera – men nickade bollen precis över mål och 0-1 stod sig till pausvilan.

I paus byttes Gudmundsson ut, och in kom Boakye som omedelbart ordnade straff till HBK som Höskuldur Gunnlaugsson tryckte in i mål. Ungefär tio minuter senare var Boakye påpassligt framme igen, efter att Sadat Karims skott blockats tog han hand om returen och tryckte vackert in 2-1 till klubben, vilket dessutom var hans första mål i HBK-tröjan.

Och fler skulle det bli. Med tjugo minuter kvar av matchen gjorde HBK 3-1, återigen genom Boakye, fint assisterad av Tot Wikström.

HBK hade ytterligare ett par lägen till att göra fler mål, men 3-1 stod sig matchen ut och HBK får med sig en fin seger till nästa veckas spel i Svenska Cupen mot Östersund.