Ahlstrand blixtinkallades till Östersund – fick debutera i Svenska Cupen

När flera spelare blev magsjuka fick unga HBK-talangen Erik Ahlstrand flyga upp till Östersund i ilfart, för att några timmar senare få starta sin första tävlingsmatch för HBK:s herrlag i Svenska Cupen. 
Han fick kontrakt med herrlaget inför säsongen 2019, och nu har Erik Ahlstrand också gjort sin debut för HBK i tävlingssammanhang. Men uppladdningen inför matchen mot Östersund i Svenska Cupen blev allt annat än vanlig. 

Matchtruppen hade redan åkt upp till Östersund när Erik fick ett oväntat samtal på fredagskvällen. 

– Jag var hemma, och satt och lirade med några polare. Micke Kaller ringde mig och berättade att fler personer hade blivit magsjuka, och han undrade om jag och Edvin Kurtulus kunde åka upp, berättar Erik Ahlstrand och fortsätter:

– Man fick ställa om lite. Jag var redo för att spela match med U19 dagen efter, men så ringde Kaller och då fick jag lägga om fokus.

Ahlstrand fick bege sig till Örjans vall för att hämta upp sina grejer, och morgonen därpå begav han sig till flygplatsen. 

– Kaller har hjälpt till jättemycket, han fixade flygbiljetter och hotell. Vi åkte från Halmstad vid åtta, halv nio och mellanlandade på Bromma. Jag tror vi var i Östersund runt tolv kanske. Laget skulle äta ungefär då, så vi kom perfekt till lunchen. De förklarade vilka som hade blivit sjuka och hur läget var och sen var det bara att fokusera på matchen.

Några timmar senare stod Erik Ahlstrand på planen som en av elva HBK-spelare som startade i matchen mot Östersund. 

– Det var jättehäftigt, det är något man har drömt om sen man var liten, att få gå ut och representera a-laget. Det var en skön känsla. Man tänkte ju att Arsenal hade lirat där jag sprang runt, så det är rätt häftigt. Sen var det bara att köra och ge 100 procent, och hjälpa laget så mycket som möjligt. Grabbarna hjälpte mig bra med allting, säger Erik. 

Matchen slutade 0-0 – en fin insats från både HBK och debutanten Erik Ahlstrand, med tanke på förutsättningarna.

– Jag tycker vi gör det bra defensivt, vi täpper igen ganska bra. Vi gör det bra kollektivt, men har inte riktigt orken att göra det offensiva jobbet eftersom vi la ner så mycket kraft på det defensiva. Jag försöker alltid göra mitt bästa och jag är nöjd med min debut. 

Nu väntar Sirius och Karlstad innan gruppspelet är avklarat och Ahlstrand tror att HBK kan ta sig vidare från gruppspelet om man fortsätter att jobba stenhårt som ett lag. På lördag är det Sirius som står för motståndet – och HBK ska kämpa för att åka tillbaka till Halland med tre nya poäng i bagaget.

– Vi ska jobba lika hårt defensivt som vi gjorde mot Östersund, och vi ska få ut lite mer offensivt också, avslutar Erik Ahlstrand.