Jacob Olsson flyttas upp till herrlaget

Jacob Olsson kom till HBK från Laholm som 12-åring och har under säsongen spelat både U19 och U21-fotboll för HBK. Och nu står det klart att försvararen flyttas upp till herrlaget. ”Jag är stolt och glad,” säger Olsson.
– Vi är oerhört stolta över att få flytta upp ännu en spelare från vår framstående akademi. Jacob är en ytterback som är väldigt svårpasserad  i det defensiva en-mot-en spelet. En spelare som har en fantastisk inställning och en god fysik. Det ska bli spännande att följa Jacobs utveckling i HBK:s a-trupp 2020, säger HBK:s manager Magnus Haglund. 

– Det är såklart väldigt stort, jag är glad och stolt. Men jag vill inte fokusera för mycket  på det utan blicka framåt, satsa på kommande säsong och uppnå nya mål, säger Jacob Olsson själv.

Vad betyder HBK för dig? 

– HBK betyder jättemycket för mig. Jag kom ju till HBK som tolvåring från Laholms FK. Och från första dagen har jag trivts jättebra, jag gillar personerna runtomkring i klubben, det är en väldigt familjär klubb. Det ska bli stort att få representera HBK:s a-lag, det är en dröm jag har haft sen jag var liten kille. Jag har bara positiva saker att säga om HBK, säger ”Jacke,” som han ibland kallas.

För den som inte sett Jacob Olsson spela, så beskriver han sig själv som en pålitlig spelare. Han håller till i försvarslinjen, som ytterback. 

– Jag har bra inställning, laget i första hand. Bra duellspelare, bra och noggrann i mitt defensiva spel, och fysisk. Sen är en annan styrka jag har att jag är duktig i huvudspelet. 

Nu kommer Olsson fortsätta träna stenhårt varje dag för att visa att han förtjänar platsen i laget. 

– Sen ska jag börja konkurrera på riktigt. Jag föredrar att sätta upp kortsiktiga mål, att gå till träningen varje dag och träna stenhårt, så det ska ge utdelning längre fram. Men det är klart man vill bli så bra som möjligt. Det är klart man drömmer om att ta en startplats, men jag vill inte tänka för långt fram heller, utan träna hårt och se vart det leder, säger Jacob Olsson och avslutar:

– Det är riktigt kul, och ska bli stort och roligt att få spela i a-laget. 

Robert Nordström, som är ansvarig för HBK:s akademi, har följt Olssons utveckling under många år.

– Jacob var ju en typisk innermittfältare i många år, men nu har Johan Bergström slussat in honom som ytterback vilket ger Jacob ökade möjligheter att gå hela vägen då det inte kryllar av sådana spelartyper i den positionen i svensk fotboll, säger Robert Nordström.