HBK fick fem stjärnor – 8:a i Sverige

Resultatet av årets certifieringsbesök av akademi- och ungdomsverksamheten i Tipselitnätverket är klart. För fjärde året i rad är Halmstads BK femstjärniga och är nu rankade på åttonde plats i Sverige.
– Vi är väldigt glada och stolta över vår verksamhet och resultatet, säger Robert Nordström, akademiansvarig i HBK, och fortsätter:

– Det finns sällan några genvägar i fotboll utan det här är resultatet av hårt jobb av många ledare och spelare i HBK genom åren. Det är såklart också en fjäder i hatten för våra klubbar i närområdet som ser några av de spelare som de fostrat få springa ut på Örjans vall i den blå tröjan.

– Certifieringen är jätteviktig för oss. Den hjälper oss att kvalitetssäkra klubbarnas spelarutbildning, säger Svante Samuelsson, sportchef på Svensk Elitfotboll.

När årets alla besök är genomförda så står det klart att Malmö FF toppar årets certifiering, precis som 2018, följt av IF Brommapojkarna och IF Elfsborg.  Nio klubbar uppnår maximala fem stjärnor. 

 Jämför du oss med övriga femstjärniga klubbar så har vi med relativt små resurser bibehållit femstjärnig status. Det är extra starkt gjort! Under senare år har vi bland annat inlett en satsning på att höja och bredda utbildningsnivån på ledarkåren ytterligare. Det har i nästa steg givit en utveckling av vår spelarutbildning. Det är många ideella timmar årligen med kvalité som är en del av detta, säger Stefan Mildaeus, ungdomsansvarig i HBK.

Av övriga halländska lag så har Falkenbergs FF tre stjärnor, Varbergs BoIS två stjärnor medan IS Halmia har blivit av med sin stjärna och inte är med 2020.

– Nu njuter vi av detta en vecka men sedan är det dags att kavla upp ärmarna och köra på igen avslutar en nöjd Robert Nordström vars akademilag startar träningen i början av januari.

En mer utförlig rapport över akademi- och ungdomsverksamheten kommer under inledningen av 2020.

Resultat Certifieringen 2019:
Fem stjärnor:
1. Malmö FF, 5310 poäng 
2. IF Brommapojkarna, 4993 poäng
3. IF Elfsborg, 3359 poäng
4. AIK, 3275 poäng
5. IFK Göteborg, 3103 poäng
6. Helsingborgs IF, 3021 poäng
7. IFK Norrköping, 2907 poäng
8. Halmstads BK, 2784 poäng
9. BK Häcken, 2632 poäng