HBK Dam värvar Tyra Brorsson

Nu står det klart att all-roundspelaren Tyra Brorsson ansluter till HBK. ”Jag är väldigt glad att vi lyckats knyta Tyra till oss. Hon är en bra spelare som är användbar på olika positioner,” säger tränare Fredrik ”Fidde” Andersson. 
Tyra Brorsson har spelat i Ulricehamn, men lämnar nu klubben för spel i HBK. 

– HBK var den klubben jag egentligen pratade med först, så jag träffade Stefan först och så presenterade han mig för Fredrik. Jag var med och provtränade och det kändes bra, berättar Tyra Brorsson. 

Förutom spel i Ulricehamn, som denna säsongen (precis som HBK) gick upp till Division I, har Brorsson spelat collegefotboll i USA, Georgia, tillsammans med sin tvillingsyster. Systern blir dock kvar i Ulricehamn, och kommer så småningom få möta Tyra och HBK när seriespelet startar upp till våren. 

– Det blir klurigt. Vi båda är såna att vi vet vad den andra ska göra. Så det kanske kommer ta stopp litegrann. Den som är jobbigast att möta är den som typ är som en själv, säger Tyra. 

Tiden i Ulricehamn har betytt mycket för Brorsson. 

– Jag har lärt mig allt jag kan där. Jag har utvecklats med laget. Vi vann vår serie i år, så vi gick upp till Division I, berättar hon.  

Tyra Brorsson kan spela på flera positioner, men föredrar att spela som mitt- eller ytterback. 

– Jag är ganska lugn på plan, och fysisk och passningssäker, berättar hon. 

Vad vill du bidra med i HBK? 

– Jag är en stabil spelare som man alltid kan ta in om man behöver hjälp. 

Vad har du för personliga mål med kommande säsong? 

– Jag vill få så mycket speltid som möjligt och vara så bra som möjligt. Jag kommer kämpa precis som alla andra för att få speltid och jobba lika hårt. 

HBK Dams tränare Fredrik ”Fidde” Andersson är väldigt nöjd med den senaste rekryteringen.  

– Jag är väldigt glad att vi lyckats knyta Tyra till oss. Hon är en bra spelare som är användbar på olika positioner. Hon är en fin värvning från en seriekonkurrent där tvillingsystern Selma spelar kvar. Nu får Tyra möta sina tidigare lagkamrater som en lustig tillfällighet.