Gruppvinster för alla tre akademilagen

Sammanfattar vi de tre äldsta ungdomslagens matcher i Ligacupen så blev det sju vinster, en oavgjord och en förlust och detta räckte till gruppvinster för både U19, U17 och U16.
– Det är väldigt bra, för det betyder att vi har säkrat fem mycket goda tävlingsmatcher i Ligacupens slutspel i februari nästa år, säger Robert Nordström som är akademiansvarig i HBK. U19 mötte i lördags Göteborgs FF på bortaplan och vann med hela 5-0. Och då Ängelholms FF lite överraskande förlorade sin match mot Eskilsminne så smet HBK förbi ÄFF i tabellen.
– Killarna gör en bra match, men att vi skulle vinna gruppen får vi nog se som en julbonus, konstaterar U19:s huvudtränare Johan Bergström.
Målskyttar i matchen var Jonathan Wadensten (2), Nils Thelander, Johan Gudmundsson och Oscar Murro.

U16 mötte Varbergs BoIS på hemmaplan i lördags och säkrade gruppvinsten genom att spela 3-3 i en svängig match. – Vi leder med 3-1 och det är tio minuter kvar, så den här gången svängde det på fel håll för oss, säger tränaren Morgan Ljungkvist.
Målskyttar för HBK var Elliot Hintsa (2) och Anton Norder.

På söndagen begav sig U17 över åsen för att möta Ängelholms FF och det blev vinst med 4-0 efter 2-0 i paus.
I 43:e minuten blev målvakten Petter Andersson utvisad men med tio man och utespelaren Hugo Neborg i målet så lyckades laget ändå hålla nollan och dessutom göra två mål i andra halvlek.
Albin Binnefors och Remo Gotfredsen gjorde två mål var. Assister till målen gjordes av Samuel Svensson (2), Mattias Saleem Almgren (1) och Albin Binnefors (1).

Ängelholms FF U17 – HBK U17 0-4 (0-2)

0-1 (23) Remo Gotfredsen Grgic, 0-2(35) Albin Binnefors, 0-3 (54) Albin Binnefors, 0-4 (85) Remo Gotfredsen Grgic.
Laget:Petter Andersson (utv. 43) – Jonathan Fasth (65), Linus Claesson, FilipEricsson, Hugo Neborg – Remo Gotfredsen (86), Kazper Karlsson (87), SamuelSvensson (86), Mattias Saleem Almgren (69) – Albin Morina (43), Albin Binnefors(86).

Avbytare: Gentrit Ibishi (43), Adam Johansson (65), Lorent Mehmeti (69),David Andersson (86), Noah Enberg (86), Rasmus Ericsson (86), Gabriel Dal Molin(87).