Ahlstrand förlänger med HBK

Den unga HBK-talangen Erik Ahlstrand förlänger sitt kontrakt med HBK. Ahlstrand förlänger med tre år från och med januari 2020.
– Det känns såklart väldigt bra att Erik har valt att förlänga sitt avtal med HBK. Det befäster den tro och framåtanda som finns i klubben idag, kommenterar HBK-managern Magnus Haglund. 

Ahlstrand skrev på ett kontrakt för HBK:s herrlag för ungefär ett år sedan, och har sedan dess fått chansen att starta i över 20 av Superettanmatcherna den gångna säsongen. Och mittfältaren är väldigt nöjd med förlängningen. 

– Det känns bra, det är en bra miljö att utvecklas i och Magnus är en väldigt bra tränare. Det känns bra helt enkelt, så det var därför jag valde att förlänga. Jag ser fram emot de här tre åren, att bara köra och ge allting, säger Erik Ahlstrand. 

Förlängningen är på tre år från januari 2020, och Ahlstrand berättar att klubben betyder väldigt mycket för honom. 

– Det är klart att HBK betyder jättemycket. Jag har spelat här sen jag var 10-11 år och jag har fått utvecklas här. Det betyder jättemycket. Sen att man får ta steget upp till a-laget från akademin det är också roligt och ett stort steg, vilket också visar att de tror på en. 

Efter att flera spelare i laget drabbats av magsjuka i samband med Svenska Cupen-matchen mot Östersunds FK i vintras blev Erik Ahlstrand blixtinkallad till truppen. Han fick starta, gjorde bra ifrån sig och fick sedan chansen flera gånger om under säsongen, och var, bortsett från en kortare skadefrånvaro, mer eller mindre ordinarie i startelvan. 

– Jag är nöjd, det har blivit ganska många matcher för att vara första året. Jag tycker det har flutit på ganska bra och jag är nöjd med säsongen som helhet. 

Nu blickar Erik Ahlstrand fram emot kommande säsong.  

– Jag ska försöka slå mig in i startelvan igen och göra det så bra som möjligt, och så hoppas jag att laget ska göra det så bra som möjligt. 

Ahlstrand avslutar med att hylla HBK-fansen som stöttar laget i vått och torrt. 

– Vi har skitgoa fans och de betyder allt. Det är de som kommer på matcherna, och det är vi jätteglada över. Det är de som stöttar oss också.