Västcupen går av stapeln i Halmstad på lördag

På lördag är det dags för Västcupen, en fotbollsturnering för personer med funktionsvariationer som HBK arrangerar. Cupen spelas på Halmstad Arena IP (Sannarp) och börjar klockan 10.
– Det är första gången vi arrangerar Västcupen i Halmstad, tidigare år har vi alltid åkt iväg och spelat cuper uppåt landet, så detta är en ny grej för oss. Vi har försökt bjuda in så många lag som möjligt och det är 35 lag som är anmälda i sju olika divisioner. Cupen spelas över dagen, så det kommer bli intensivt. Förbundskaptenen kommer hit för att titta, och vi har flera spelare som spelar i landslaget, säger Roger Ekström, en av ledarna i HBK:s Fotboll för alla-lag. 

Det kommer bli full rulle på Halmstad Arena IP under lördagen. Förutom Västcupen spelar även HBK:s damlag en viktig match klockan 13, och Roger Ekström hoppas att publiken till damernas match även passar på att kolla på Västcupen. 

– Vi är en del av HBK och vi vill visa bredden i HBK:s verksamhet, att även vi tillhör Halmstads Bollklubb. Kom och titta på oss på lördag så får ni se ytterligare en del i HBK:s breddverksamhet, säger Kenth Johansson, ledare i HBK FFA, och fortsätter: 

– Vår fotboll är nog lite mer glädje, och lite på ett annat sätt. Men det är fotbollen vi samlas kring, många ser också det som ett tillfälle att träffa nya kompisar emellan våra lag. Fotbollen förenar allt. Framför allt är det något att visa upp för Halmstadbefolkningen; att detta finns också. Vi vill nå ut till alla andra. Det är många som inte vet vad FFA är, och vi vill ha nya medlemmar och nya ledare och det får man bara om vi visar upp vad vi gör. 

HBK kommer arrangera inomhus-SM för personer med funktionsvariationer nästa år i mars, så Västcupen blir ett test inför det, konstaterar Roger och Kenth.

Varmt välkomna till Halmstad Arena IP på lördag för att se HBK FFA och andra lag spela med stor glädje och mycket hjärta.