U21 föll efter utvisning

HBK var bra med i matchen och var nära ett ledningsmål, när en utvisning satte käppar i hjulet för de blåsvarta, och Trelleborgs FF kunde avgöra i slutet av den andra halvleken
Matchen mellan HBK och Trelleborgs FF inleddes med högt tempo. HBK hade aningen mer bollinnehav, men det var ändå Trelleborg som kunde ta ledningen genom lagkaptenen Haris Brkic i matchens tionde minut.

Så småningom tog gästerna över spelet, men Alexander Johansson var nära att kvittera två gånger om, bland annat genom en fin cykelspark som gick strax utanför mål.

I halvtidspausen gick Sadat Karim ut och in kom istället Nils Strandahl. HBK satte återigen upp högt tempo i inledningen av den andra halvleken, och Emil Tot Wikström var inblandad i flera offensiva aktioner. I den 63:e matchminuten var det Tot Wikström som slog en hörna som sedan Edvin Kurtulus distinkt tryckte in i mål till 1-1. Efter kvitteringen fortsatte HBK att trycka på – och det var inte långt borta för de blåsvarta.

Men så fick Gabriel Wallentin sitt andra gula kort efter en situation som HBK-spelarna och delar av publiken bedömde vara regelrätt och ”på bollen” - men domaren ville annat och HBK fick spela de sista 15-20 minuterna med en man mindre på plan. Trots det var det, de första fem minuterna efter utvisningen, nära att HBK hade kunnat avgöra. Men efter en tilltrasslad situation i HBK:s straffområde, då Malte Påhlsson räddade bollen men inte lyckades få undan ens med hjälp av försvaret, blev det mål för gästerna och inbytte Inas Suljic.

HBK gick för en kvittering, och Alexander Johansson var nära på frispark och HBK hade dessutom ett avslut i burgaveln, men Trelleborg gick hem med alla tre poängen.