U19 vann mot Åtvidaberg

Timmarna innan HBK:s herrlag spelade match kämpade U19-laget om viktiga poäng på Halmstad Arena IP då man tog emot Åtvidaberg. Det blev tillslut också seger för de blåsvarta med 2-1 efter mål av Albin Branting och Oliver Hintsa.
Hur firar man bäst att man skrivit på ett kontrakt med HBK:s a-lag? Jo, man gör mål såklart. Och så blev det också för Oliver Hintsa. På fredagen kritade han på kontraktet med HBK:s herrlag, och på lördagen nätade han när U19-laget spelade mot Åtvidaberg.

Men dessförinnan var det Albin Branting som såg till att ge HBK ledningen i den 17:e matchminuten, efter en matchinledning där det var HBK som hade övertaget.

Oliver Hintsa utökade HBK:s ledning tidigt i den andra halvleken, efter en frispark i drömläge som gick in i mål, även om bollen touchade muren på vägen.

Sex minuter senare lyckades Åtvidaberg få in en reducering, men närmare än så kom inte de gästande östgötarna. Däremot hade HBK kunnat utöka ledningen på straff, men gästernas målvakt gjorde en fin räddning vid ena stolpen.

Efter en stark första halvlek och en betydligt jämnare andra kunde HBK vinna med 2-1.