U17 besegrade Frej med 4-1

Efter en jämn första halvlek mellan HBK och IK Frej Täby tog HBK över matchen i andra akten och vann tillslut komfortabelt med 4-1.
Redan i den tredje minuten fick HBK:s U17-lag straff i matchen mot IK Frej Täby. Eric Svensson gjorde inga misstag från straffpunkten, utan satte säkert 1-0 till HBK.

I inledningen av den första halvleken var det mer eller mindre total HBK-dominans, och man var en stolpträff ifrån att utöka ledningen. Men fotbollen är inte alltid logisk, och efter drygt en halvtimmes spel kvitterade istället gästerna till 1-1.

Efter målet blev HBK:s spel lite oroligt, och gästerna fick ett litet momentum. Men när de båda lagen kom ut på planen för andra halvlek var det HBK som tog tag i taktpinnen direkt och inledde den andra halvleken precis på samma sätt som man började den första.

Efter bara ett par minuters spel kunde HBK göra 2-1 efter en omställning. Nyinbytte Edwin Chronvall var påpassligt framme, även om målet i den officiella statistiken skrevs till ett självmål.

Efter ett par byten och en ribbträff genom Edvin Chronvall blev det 3-1 genom Oscar Murro, en av HBK-spelarna som verkligen krigade, slet och visade framfötterna i dagens match. Några minuter senare kom 4-1 genom Hampus Häägg.

Gästande Frej hade svårt att skapa någonting i den andra halvleken och HBK höll undan bra, samtidigt som man fortsatte att pressa på framåt. 4-1 var en härlig och rättvis seger för HBK som ligger på en finfin andraplats i slutspelsserien, på samma poäng (men med sämre målskillnad) som ledande Brommapojkarna. Tabellen kan du se i sin helhet här

U17-Allsvenskan Slutspelsserien
Halmstads BK – IK Frej  4-1
Mål HBK: Eric Svensson (4), självmål (50), Oscar Murro (66), Hampus Häägg (73).

Laget:
Zackarias Nilsson – Arlind Begolli (63), Eric Svensson, Viktor Håkansson, Charlie Dagård (82) – Robin Berggren (63), Nils Thelander, Måns Mårtensson (61), Oscar Murro (79) – Hampus Häägg (85), Eldin Becirovic (46-85).

Avbytare: Edvin Cronvall (46), Axel Jönsson (61), Isak Persson (63), Johan Gudmundsson (63), Eric Wiberg (79), Filip Larsson (82), Petter Andersson.