Två HBK:are uttagna till P15-landslaget

Mellan 1-4 augusti samlades 46 pojkar födda 2004 på Bosön i Stockholm för första landslagslägret för ålderskullen. På lägret deltog fyra stycken från HBK och under tisdagen stod det klart att två av dem är uttagna till de första landskamperna mot Finland.
 Naturligtvis är det väldigt roligt för båda Albins att få dra på sig landslagströjan, säger Alexander Arvidsson, som är assisterande tränare i P15-truppen där pojkarna vanligtvis spelar.

Förbundskaptenen Christofer Augustsson har tagit ut 18 stycken som ska representera Sverige mot grannlandet. Matcherna kommer spelas 20 och 22 augusti på Gutavallen i Visby på Gotland.

HBK har flest spelare representerade, två stycken, vilket även Örebro SK, Helsingborgs IF, Malmö FF och BK Häcken har. 

 För det första så känns det ju bra att Halland var ”tvingade” av SvFF att vara med på Utvecklingslägret i år annars hade ju inte Albin och Albin nu fått göra landslagsdebut och detsamma gäller ju David från Astrio, säger akademiansvarige Robert Nordström i HBK, och fortsätter:

– Hallands bojkott av lägret 2017-18 har ju inte drabbat oss i första hand då våra spelare blir sedda förr eller senare men däremot de mindre klubbarnas spelare, både tjejer och killar, har ju missat att få vara med och mäta sig med de bästa spelarna i Sverige och gått miste om en fantastisk fotbollsvecka som nu t.ex. Pontus Carlsson från Hyltebruk och Johan Olsson från Laholm fick uppleva 2019.

Albin Ahlstrand, som är Erik Ahlstrands lillebror, är framför allt mittfältare där han kan utgå både från kant och centralt. Han har en fin teknik blandat med en god spelförståelse och en god fart.

Albin Binnefors, oftast kallad Binne, är forward och har sina styrkor framför allt i djupled och med sitt fina steg.

 Det här är ett kvitto på att dessa killar och många andra i vår miljö lägger ner ett bra jobb på hemmaplan. Det är något som det fortsatt måste göra framöver för att få fortsätta få sådana här belöningar. Vad man faktiskt gör på hemmaplan är det absolut viktigaste och det är där utvecklingen sker, säger Morgan Ljungkvist, huvudtränare i P15 som också mottog goda vitsord om sina andra två adapter (Elliot Hintsa och Viktor Dahlin) som också deltog på lägret mellan 1-4 augusti.

HBK önskar Albin(s) ett lycka till!

Här kan du se den fullständiga truppen.