Talangen Oliver Hintsa skriver kontrakt med HBK

Den unga anfallstalangen (som även kan spela som yttermittfältare) Oliver Hintsa, 18 år, har skrivit på ett 2,5 år långt kontrakt med HBK.
– Det är oerhört stort. Det är en dröm sen jag var liten och det känns som att jag äntligen har uppnått ett av mina mål. Det är det här jag har jobbat för väldigt länge. Men jag ska fortsätta jobba stenhårt och nu är nästa steg att ta en plats, att börja konkurrera ut dem. Det är väldigt bra killar, med långa karriärer. Det blir tufft att konkurrera ut dem, men jag tror att de kommer hjälpa mig väldigt mycket, och flera av dem gör det redan. Och det tycker jag är väldigt skönt , säger Oliver Hintsa. 

HBK:s manager Magnus Haglund är väldigt nöjd över att ha skrivit kontrakt med Hintsa. 

– Det känns väldigt bra att ännu en spelare sprungen ur vår fantastiska akademi når hela vägen till vår a-trupp. Oliver är på många sätt en spännande spelare med sin höga speluppfattning, snabbhet i både tanke och fötter och sitt målsinne. Han är användbar såväl som forward som yttermittfältare. Vi ser fram emot att jobba med Oliver ytterligare minst 2,5 år, säger Haglund. 

Hintsa har tränat en del med a-laget de senaste månaderna, och har även spelat en hel del med HBK:s U21-lag. Och nu har Hintsa alltså skrivit på ett kontrakt med HBK som sträcker sig från och med nu till årsskiftet 2021/2022. 

– Jag har spelat i HBK sen jag var nio år ungefär, så det betyder oerhört mycket för mig. Varje dag cyklar jag till träningen och tillbaka. Det är helt perfekt för mig. Jag känner en trygghet här också. Nu vill jag ta en plats i HBK och spela och hjälpa laget med det mesta. Kanske till och med komma upp i Allsvenskan. Det är mitt mål just nu, berättar Oliver.

Att han fick chansen att träna med a-laget har betytt mycket för honom.

– Jag tycker det har gått väldigt fort faktiskt. Jag var inte beredd på att de skulle ringa mig och fråga om jag ville träna med a-laget. Det var en oerhörd lycka. Nu har jag kommit in väldigt bra i gruppen, de välkomnade mig väldigt bra.

Vad vill du utveckla i din fotboll? 

– Jag kan utveckla väldigt mycket, jag kan bli bättre på allt känner jag i alla fall nu. Det är ingenting jag är klar med, utan jag ska jobba med allt. Och den hjälpen får jag här, avslutar Oliver Hintsa.