Stark start i Baltic Sea Cup

HBK fick med sig finfina 2-2 mot regerande turneringsmästarna Ålborg när man, med U19-truppen, ställde upp i U21-turneringen Baltic Sea Cups första match.
Söndagen den 4 augusti klockan 05.30 styrde Bollklubben ut genom grindarna på Örjans Vall med destination Jylland och danska storklubben Ålborg. U21-turneringen Baltic Sea Cup mot regerande turneringsmästarna AaB stod på menyn 14.00. Bollklubben, med match redan på tisdag mot ÖIS, ställde ett ungt lag på benen där spelarna uteslutande kom från klubbens U19-trupp.

Efter en heroisk insats skrevs slutresultatet till 2-2 där HBK haft ledningen med både 0-1 och 1-2. Danskarna lyckades med 14 minuter kvar av matchen kvittera mot det stenhårt arbetande blåsvarta kollektivet. 2-2 får ändå ses som en bragdartad insats på Ålborgs fina träningsanläggning strax öst om stadens centrum.

Matchen fick en drömstart och redan i den första minuten bröt Nils Strandahl bollen på mittplan och hittade framåt till Mohammad Alshalkadi som i sin tur skarvade fram till forwardskollegan Oliver Hinsta i djupled till 0-1.

Bollklubben inledde intensivt men danskarna tog ganska raskt över matchen och ett hårt tryck etablerades mot bortamålet. I den 27:e minuten orkade inte HBK stå emot längre och kvitteringen sköts in från nära håll.

I slutminuterna av första halvlek lyfte ändock HBK upp spelet och kunde återta ledningen då Jacob Olssons inlägg hittade Mohammad Alshalkadis panna vid bortre stolpen. 1-2 i halvtidspausen.

Andra halvlek var mer stabil från Bollklubbens sida om än Ålborg hade merparten av bollinnehavet. Känslan var att – kanske kan detta gå hela vägen – men med mindre än kvarten kvar kom så kvitteringen. 2-2 blev också slutresultatet. I matchens avslutande del stack HBK upp ett par gånger och kunde sånär satt 2-3-bollen men fick se den sista passningen fastna på rödvit försvarsspelare.

Sammanfattningsvis en fantastisk insats av Bollklubben och en bra start i höstens U21-turnering Baltic Sea Cup då regerande mästarna skakades om på bortaplan. Härnäst i turneringen väntar Union Berlin på hemmaplan onsdag 18 september 14.00. I skrivande stund är spelplatsen ej klar.

AaB – Halmstads BK 2-2 (1-2)

Målen: 0-1 (1) Oliver Hintsa (Mohammad Alshalkadi). 1-1 (27). 1-2 (44) Mohammad Alshalkadi (Jacob Olsson). 2-2 (76).

Startelvan: Max Johnsson – Jacob Olsson, Benjamin Lidh, Taulant Peci, Lirak Cakolli (86) – Johan Gudmundsson (65), Nils Strandahl, Melvin Sjöland, Albin Branting (86) – Mohammad Alshalkadi (75), Oliver Hintsa.

Avbytare: David Jyrkin (65), Jonathan Wadensten (75), Marcus Mori (86), Alex Jacobsson (86), Zackarias Nilsson.