Seger i cupen - HBK vidare till gruppspelet 2020

HBK reste norrut till Trollhättan för att möta FCT på bortaplan. I potten låg en plats till Svenska Cupens gruppspel våren 2020. Tillslut var det också HBK som avgick med segern. 2-1 blev det tillslut, och HBK:s båda mål gjordes av Sadat Karim.
HBK inledde med mycket bollinnehav, men hade svårt att skapa chanser framåt. 1-0 till hemmalaget kom efter dryga kvartens spel efter att HBK tappat boll på defensiv planhalva och Tobias Berntsson kom fri med HBK-målvakten Malte Påhlsson och gjorde inga misstag.

En bit in i den första halvleken skapade HBK ett par chanser genom Rasmus Wiedesheim-Paul och Sadat Karim, men hemmalagets målvakt Simon Forslund gjorde det bra i målet och kunde hålla nollan första halvlek ut.

HBK gjorde ett tidigt byte, då Jonathan Svedberg fick göra plats för Emil Tot Wikström. Och ganska tidigt i den andra halvleken kom kvitteringsmålet. Sadat Karim var påpassligt framme efter en tilltrasslad situation i offensivt straffområde och kunde trycka in bollen.

Det för dagen vita laget hade ytterligare ett par chanser i den andra halvleken men det var inte förrän i den 87:e matchminuten som segermålet kom. Även denna gång var det Sadat Karim som var sist på bollen, och bara några minuter senare fick spelarna fira tillsammans med de tillresta supportrarna. En ny viktig seger och gruppspel till våren.