Sammanfattning Laxacupen 2019

Redan på onsdagen förra veckan började de första lagen anlända till Halmstad för årets fotbollsfest Laxacupen. Från torsdag morgon till söndag kväll spelades ca 800 fotbollsmatcher för åldrarna 11-15 år.
Turneringsansvariga Stefan Mildaeus (tävling) och Alice Midbratt (event/logi) är nöjda med Laxacupen 2019.

– Turneringen har löpt på fantastiskt bra. Vi har redan innan vår utvärdering fått in gott om lovord från gästande föreningar vilket givetvis är det bästa kvittot vi kan få. Den stora utmaningen hade vi i att flera av de kommunala planerna var mycket torra, vilket medförde att en del av matcherna i den äldsta åldersklassen spelades på Kärlekens IP. Men totalt sett är vi som arrangör mycket nöjda, säger Stefan Mildaeus.

Alice Midbratt instämmer:

– Det var fyra varma dagar med härlig fotboll och lagen verkar ha haft roligt. Våra kringaktiviteter har slagit väl ut, bland annat med slutsålt disco, Halmstadmilen och 500 ungdomar som tog sig till Örjans vall för att se herrlagets match mot BP. Alla har varit på ett strålande humör trots den ibland tryckande hettan.



Något som besökarna lyfter som positivt med turneringen är att Laxacupens matcher, till skillnad från till exempel Gothia Cup, spelas på ett och samma ställe (med undantag av några matcher som spelades på Kärlekens IP och Skedalaheds IP). 

– Vi har en styrka i att vi är en turnering som finns så centralt. Vi hade förvisso utökat med framför allt mer spel på Skedalahed i år, men avstånden är små och 90 % av allt matchspel och övriga aktiviteter genomförs vid Halmstad Arena IP. Det förenklar mycket för lagen och besökarna, säger Stefan Mildaeus.



Under Laxacupen 2019 var det en del nya inslag på evenemangsområdet kopplat till cupen, med bland annat ett Kids Corner för de yngre barnen, utställare som visade upp sina produkter, en pop up-shop och en restaurang inne i Kombihallen. Och förhoppningen är att evenemangsområdet ska fortsätta utvecklas till Laxacupen 2020.

– Vi har börjat kolla på hur vi ska utveckla evenemangsområdet ytterligare i framtiden. Förändringen inför i år har ju tagits emot positivt och det finns flera partners som redan visat intresse för att vara med 2020, säger Alice Midbratt.



I mitten av september kommer vi öppna upp anmälan för nästa års turnering, med flera bra öppningserbjudanden. 

– Men först ska vi utvärdera årets turnering. Förutom vi som jobbar med detta året runt så läggs det ner många timmar av ideella krafter (till exempel spelares föräldrar) för att föreningen ska kunna driva Laxacupen. De förtjänar alla ett extra tack ihop med övriga funktionärer och domare. Vi vill också hälsa alla lag som deltog i årets turnering välkomna tillbaka till Halmstad nästa sommar! säger Stefan och Alice.

På bilden: turneringsansvariga Stefan Mildaeus och Alice Midbratt.

Scrolla ner för att se fler bilder från cupen!

Resultat Laxacupens tävlingsklasser (1:a-3:e plats)
P15 
Guld: Halmstads BK lag 2
Silver: Halmstads BK lag 1
Brons: RM/SSG IF (Öland)
F15:
Guld: Rävåsens IK
Silver: Halmstads BK
Brons: Svärtinge SK

P14:
Guld: BK Astrio
Silver: Halmstads BK
Brons: IFK Simrishamn

F14:
Guld: IFK Kalmar lag Vit
Silver: Växjö DFF
Brons: IFK Kalmar lag Svart

P13:
Guld: Sollentuna FK
Silver: IF Leikin
Brons: Forshaga IF

F13: 
Guld: Smedby AIS
Silver: Linköping/ Kenty
Brons: Furulunds IK