Så var HBK:s medlemsmöte

Under onsdagen hade HBK ett medlemsmöte i restaurangen på Örjans vall. Under mötet tog vi upp det ekonomiska läget och vilka åtgärder klubben kommer att och redan börjat vidta, Magnus Haglund pratade om det sportsliga läget, Andreas Johansson och Rasmus Wiedesheim-Paul var på plats och så fanns det tid för frågor. 
Ordförande Pelle Nilsson inledde mötet med att prata om det ekonomiska läget i klubben. Många som var på plats hade frågor att ställa om det ekonomiska läget, som just nu är tufft. Men klubben har redan börjat, och kommer att fortsätta, vidta åtgärder för att få det ekonomiska läget under kontroll. 

Bland annat har HBK redan nu börjat kolla på 2020 års budget, och så hoppas vi kunna få mycket publik till derbymatchen mot Varberg, som också är vår så kallade ”Grindslantsmatch” - då näringslivet bjuder på entrén. Dessutom har vi startat upp aktiebolaget BLÅ (som förr gick under namnet Snöbollen), som ni kan läsa mer om längre ner i texten. 

Manager Magnus Haglund tog sedan över scenen tillsammans med Andreas Johansson och Rasmus Wiedesheim-Paul. Haglund poängterade att HBK är en klubb med en väldigt bra ungdomsakademi som vi kommer fortsätta bygga på långsiktigt, och att HBK ska vara bäst på det som är gratis, som exempelvis träningen. HBK kommer inte kunna mäta sig med storklubbar som MFF och AIK, som har bättre ekonomiska förutsättningar, men vi är unika i vår talangutveckling där många av våra startspelare kommer från de egna leden. 

– Detta är den bästa gruppen jag har jobbat med i alla år, och jag kan jämföra med många andra, konstaterade Magnus Haglund. 

– Jag är glad att vara tillbaka i HBK och har stark framtidstro. Jag drömmer om att få spela allsvensk fotboll på Örjans vall igen, sa Andreas Johansson. 

Rasmus Wiedesheim-Paul berättade om sin första match på Örjans vall:

– Jag var fyra månader och hade hörselkåpor. Jag var på Örjans vall för att se pappa spela. Sedan dess har jag drömt om att få spela i HBK, sa han. 

Efter en frågestund där medlemmarna fick fråga ut Haglund och spelarna var det dags för Rasmus Svensson i styrelsen att presentera aktiebolaget BLÅ – en investeringsmöjlighet för aktieägare som vill stötta HBK ekonomiskt. 

Minsta insats för varje aktieägare är 100.000 kronor (om man inte som medlem går via HBK-Ringen eller Gamla Bollklubbare) och avkastningen regleras enligt nedanstående. Respektive aktieägare erhåller avkastning utifrån ägarandel baserat på: 

10% av omsättningsökningen (exklusive transferintäkter) med bas i ÅR 2018 redovisade omsättning i HBK-koncernen. Detta innebär att ökad omsättning under räkenskapsåren 2019, 2020, 2021 och 2022 årsvis utgör intjäning till aktieägare som utbetalas efter redovisad ÅR för 2022. 

15% av transfernetto baserat på spelaraffärer årsvis under åren 2019, 2020, 2021 och 2022. 

Det krävs att HBK efter utbetalning har ett uthålligt positivt eget kapital, som även klarar 2023 års budget.

Är du intresserad av att engagera dig i BLÅ, kontakta HBK för mer information.  Medlemsmötet avslutades med fika, kaffe och samtal medlemmarna emellan.