Oavgjort för U21 mot Värnamo

HBK:s U21-lag tog emot Värnamo på Örjans vall. Det blev tillslut 2-2 och delad poäng, och HBK är fortfarande obesegrade i U21-Allsvenskan.
 Vi är besvikna över prestationen idag. Bolltempot var för lågt och attityden i presspelet var för svagt, konstaterar lagledare Alf Peterson efter matchen.

HBK förlorade för många bolldueller inledningsvis, vilket också resulterade i att Värnamo i 20:e minuten kunde ta  ledningen med 1-0 efter ett kanonskott från 25 meter.

Detta gjorde att de blåsvarta vaknade till och höjde intensiteten. Mikael Boman väggspelade sig fram och chippade sedan in 1-1 i 29:e minuten.

Åtta minuter senare jobbade han fram bollen till Sadat Karim som distinkt kunde trycka in 2-1.

Andra halvlek var bara sju minuter gammal då Thomas Boakye orsakade en straffspark och samtidigt fick sitt andra gula kort och därmed blev utvisad. Straffsparken satte Värnamo säkert till 2-2.

Utvisningen gjorde att HBK aldrig riktigt kom tillbaka in i matchen, som slutade 2-2.

Laget: Malte Pålsson, Jesper Westerberg (45), Andreas Hadenius, Alexander Berntsson, Thomas Boakye utvisning (53) - Oliver Hintsa (45), Oscar Petersson, Jonathan Svedberg (62), Emil Tot Wikström (83), Mikael Boman, Sadat Karim (75).

Avbytare: Max Johnsson, Gabriel Wallentin (45), Edvin Kurtulus (45), Lucas Bresmar (62), Alexander Johansson (75), Mohammad Alsalkhadi (83).