HBK-spelaren: Lirak Cakolli

Han är U19-backen vars specialitet är att han kan slå bra inlägg med både höger- och vänsterfoten. Lär känna Lirak Cakolli, som minns tillbaka på hur det var när han fick veta att han skulle få spela i HBK när han gick i andra klass.
– Jag var sex-sju år när jag började spela fotboll. Jag kommer ihåg att min första träning var i HBK, men så berättade de för mig att det inte fanns plats där och då gick jag till Leikin och spelade där i ett-två år. Sen kom jag tillbaka till HBK och så kom jag in där. Jag spelade med Erik Ahlstrand i Leikin, så vi har spelat tillsammans nästan hela livet, berättar Lirak Cakolli. 

Och en stor händelse i Liraks liv var när han fick veta att han skulle få spela i HBK.

– Jag kommer ihåg att när jag kom in i HBK blev jag riktigt glad. Min mamma ringde mig, hon hade fått ett sms. Jag gick i tvåan då, men jag minns det fortfarande. Det är rätt stort. 
 
Lirak berättar hur det kommer sig att han hamnade i HBK för ganska många år sedan:

– Båda mina farbröder är rätt fotbollsintresserade och de bor i Halmstad. En av dem sa att jag borde gå till HBK. Första gången kom jag inte in och gick till Leikin. Sen pratade jag med min pappa och testade igen och då kom jag in. När man är liten tänker man inte så mycket på elitsatsning, men jag hade vänner i båda klubbarna. 

Lirak har provat på en hel del andra sporter utöver fotbollen, men aldrig känt att det är något som är roligare än fotbollen. 

– Jag satsar på fotbollen och kör mycket egen träning som kan kopplas till fotbollen. 

Och han hade stora drömmar som liten, och drömmer fortfarande om att nå långt. 

– När man kollade på TV när man var yngre så ville jag nå den nivån som de stora stjärnorna är i. Men om man ska jämföra det med nu är det först och främst a-laget sen därifrån kan man satsa högre. 

Och fotbollen betyder väldigt mycket för Lirak. 

– Det betyder mycket. Jag tänker på fotbollen hela tiden. Till exempel när man ska på semester så vill man inte tappa något under semestern, så då lägger jag ner tid på att träna under semestern också. 

Vad är det sämsta med fotboll? 

– Att förlora, såklart. Det är det värsta. Det är svårt att vara en bra förlorare i alla matcher, det finns alltid något man blir arg på. Spelare, domare, planen, bollen.... Allting. 

Hur skulle du beskriva din roll på plan? 

– Jag springer rätt mycket på högerkanten, som högerback, upp och ner. Jag slår bra inlägg och bra bollar, både med höger och vänster. Det är min specialitet.