Kryss i toppmötet inför rekordpublik

Det blev 1-1 och varsin poäng i mötet mellan HBK Dam och Laholms FK. Över 700 personer var på plats på Örjans vall, vilket är rekordpublik för damerna.
Laholm inledde bäst och pressade på. Efter knappa kvartens spel kom gästerna till ett friläge, men bollen gick utanför mål. Minuten därefter prickade LFK stolpen.

HBK tog över bollinnehavet, men hade svårt att skapa några målchanser i den första halvleken. Emma Orrdal i HBK-målet storspelade och räddade flera heta lägen. Hon blev dessutom utsedd till matchens lirare i HBK-lägret.

Det blåsvarta hemmalaget kom ut bäst i den andra halvleken och fick faktiskt bollen i mål efter ett fint samspel mellan Mergime Sulejmani och Emma Nielsen. Men domaren dömde bort målet för offside.

Lite drygt en kvart in i den andra halvleken fick HBK straff - en straff som Arbnora Robeli säkert satte i mål. Men bara minuten därefter kunde Laholm kvittera till 1-1, efter att en fri laholmare fångat upp en rensning som blev för kort.

HBK var därefter nära flera gånger om, bland annat genom Moa Karlsson, vars boll räddades på mållinjen, Linn Eskilsson, vars skott gick strax över kryssribban och Arbnora Robeli, vars boll också räddades på mållinjen.

Men Laholm var inte heller ofarliga, och 1-1 var någorlunda rättvist resultat, eftersom Laholm var det bättre laget i första halvleken och Halmstad i den andra halvleken. I och med att båda lagen fick med sig en poäng är avståndet upp till Laholm alltjämt sex poäng, men HBK har en match mindre spelad.