HBK möter Västerås SK på bortaplan

På lördag, redan klockan 13:30, är det dags för HBK att möta Västerås SK på bortaplan. Dessutom är det fri entré för såväl hemma- som bortasupportrar. 
Efter en resultatmässigt tung match borta mot ÖIS reste sig HBK och kom tillbaka starkt i senaste matchen mot Dalkurd. Det blev en trygg 2-0-seger, Malkolm Nilsson i målet fick hålla nollan och Andreas Johansson, eller ”Ante G” som han ofta kallas, blev målskytt för andra matchen i rad. 

– En gång gjorde jag mål tre matcher i rad, och då blev jag såld. Men jag tror inte jag blir såld om jag gör mål mot Västerås, skojade ”Ante” under HBK:s medlemsmöte tidigare i veckan. 

Nu väntar en ny väldigt viktig match. HBK-bussen har redan lämnat Halmstad och spelare och ledare är påväg norrut mot Västerås för att möta ett VSK som ligger på en niondeplats, en placering före HBK – men på samma poäng. Tar HBK segern, och därmed också tre poäng, kan de blåsvarta potentiellt klättra ett par placeringar i en väldigt jämn tabell. 

Senaste gången lagen möttes blev det 0-0 på Örjans vall, även om HBK var det bättre laget och skapade fler målchanser än gästande Västerås SK. 

Men på lördag är det en ny match med nya förutsättningar. Matchen spelas på Solid Park Arena, och här kan ni läsa mer om hur det fungerar med biljetter inför matchen, som är VSK:s ”gratismatch.” 


Motståndarkollen: Västerås SK

Senaste matcherna (formen): Västerås vann senaste matchen mot Örgryte med 2-0, och de fem senaste matcherna har man en seger, tre oavgjorda och en förlust. 

Senaste mötet i Superettan: 0-0 på Örjans vall den 1 juni. 

Tabellplacering: 9

Tränare: Thomas Gabrielsson

Tabellplacering de senaste åren: 1:a Division I Norra 2018, 3:a Division I Norra 2017, 6:a Division I Norra 2016, 

Spelare att se upp med: Anfallaren Brian Span är med i toppen av Superettans assistliga och internt är Filip Tronêt en spelare att se upp med, som har gjort sex mål och fyra assist. En annan vass målskytt är anfallaren Karwan Safari på sex fullträffar. 

Senaste startelvan: Fagerström – Sabetkar, Berisha, Svensson, Persson – Hellgren, Ljevar, Johansson – Tronêt, Span, Petrovic