HBK Dam krossade Västra Karup

Det blev ännu en storseger för HBK Dam som slog Västra Karups IF med 7-1.
HBK fick matchens första heta målchans efter fem minuters spel, efter att Alexandra Hellekant drivit upp bollen på vänsterkanten och fått på ett perfekt inlägg som nästan nådde hela vägen fram till Arbnora Robeli, men Västra Karup fick undan i sista sekund. Därefter hade gästerna en ribbträff, men bara sekunder efter ribbträffen kunde Moa Karlsson göra 1-0, då hon helt på egen hand tog sig fram på högerkanten och gick på eget avslut. Bollen placerades snyggt till vänster om målvakten.

Sju minuter senare rasslade det i nätet igen. Det var i ärlighetens namn Hellekants mål – efter att hon tagit sig förbi målvakten och gått på avslut, men bollen gick på en försvarare och in i mål och räknas som självmål i statistiken.

Precis innan paus kunde Moa Karlsson göra 3-0, ett riktigt klassmål med vänstern och det blev en tremålsledning in i halvtidsvilan.

Direkt i andra halvlek reducerade Västra Karup till 3-1, men tio minuter senare kunde nyinbytte Maja Ödman göra 4-1, framspelad av Moa Karlsson som drev upp bollen och frispelade Ödman som enkelt kunde sätta HBK:s fjärde mål från nära håll.

5-1 var ett läckert lobbskott av lagkaptenen Emma Nielsen, 6-1 kom genom Maja Ödman som tog hand om sin egen retur och 7-1 kunde Moa Karlsson göra från nära håll.

En välförtjänt seger för HBK som fortsätter göra mål, trots att en av de mest notoriska målskyttarna, Zara Jönsson, som bekant numera spelar i Norge.