Haglund inför mötet mot Dalkurd på lördag

Imorgon, lördag är det match mot Dalkurd på Örjans vall. Här kan du läsa HBK:s manager Magnus Haglunds tankar inför matchen.  
– Vi kan bara konstatera att vi fick en olycklig start mot ett väldigt starkt Örgryte, men efter hand kommer vi in i matchen och jämnar ut spelbilden. Vi tar över matchbilden efter hand och är nära att få in en reduceringsboll vid 3-1 och då hade det skapat spänning. Jag vill ge en stor eloge till spelarna som inte gav upp och som visade hjärta hela matchen igenom. Det tar vi med oss vidare, säger Magnus Haglund. 

Haglund om läget i laget:

– Dusan Djuric är utanför truppen. Erik Ahlstrand har en känning i ena ljumsken och står över matchen. Det är inget allvarligt, troligtvis är han i full träning om ungefär en vecka. 

Dessutom är Thomas Boakye tillgänglig för spel efter avstängningen. 

Vad blir viktigt i matchen mot Dalkurd?

– Att börja matchen rätt. Vi har släppt in tidiga mål nu i två matcher. Vi måste börja med att vara starka i duell- och positionsspelet och vara aggressiva i vårt presspel så vi kommer in i matchen på ett bra sätt, säger Haglund och fortsätter:

– Det känns härligt att få spela på underbara Örjans vall inför våra fantastiska supportrar. Vi vill inget hellre än att ge de som kommer hit en bra match och tre poäng. 


Motståndarkollen: Dalkurd FF

Senaste matcherna (formen): I senaste matchen föll Dalkurd mot J-Södra, men innan dess var laget obesegrade i tre raka matcher. 
0-2  mot J-Södra, 1-1 mot Västerås, 1-0  mot serieledarna Varberg, 5-1 mot GAIS. 

Senaste mötena i Superettan: De senaste mötena lagen emellan i Superettan har varit tämligen målfattiga, jämna historier. Dalkurd har ett  övertag med två 1-0-segrar. 
1-0 Dalkurd, juni 2019, 0-0, maj 2016, 1-0 Dalkurd, augusti 2016 

Tabellplacering: 7

Tränare: Paul Olausson 

Tabellplacering de senaste åren: 15:e plats Allsvenskan 2018, 2:a Superettan 2017, 4:a Superettan 2016

Spelare att se upp med: Frank Arhin ligger på en delad förstaplats i assistligan och blir en spelare HBK får se upp med.  Cissoko toppar Dalkurds interna skytteliga med sex fullträffar. Joseph Ceesay är också en spelare att se upp med, som både gör mål och assist för sitt Dalkurd. 

Senaste startelvan:  Andersson –  Tranberg,  Ismail,  Thornbjornsson – Ceesay, Berger, Sabovic, Lawan, Moenza – Cissoko, Arhin