Haglund inför FC Trollhättan - HBK

Imorgon, onsdag, spelar HBK en viktig match borta mot FC Trollhättan i kampen om en plats i Svenska Cupens gruppspel 2020. Matchen spelas på Edsborgs IP och börjar 18:30. 
Skadeläget inför matchen mot Trollhättan: 

Andreas Bengtsson – Fick skadekänning i senaste matchen mot Västerås, och står över matchen i Svenska Cupen. 

Dusan Djuric – Rehabtränar, kommer stå över matchen mot Trollhättan. 

Erik Ahlstrand – Skadekänning, spelar inte mot Trollhättan. 

Mikael Boman – Blev utbytt mot Västerås på grund av en känning, är inte tillgänglig för spel mot Trollhättan. 

Jonathan Svedberg – Fick känning under matchen mot Västerås, men är okej och tillgänglig för spel. 

Thomas Boakye – Spelade inte mot Västerås på grund av avstängning, men är tillgänglig för spel mot Trollhättan. 

– Det är skador av helt olika karaktär, så det finns inget mönster i detta överhuvudtaget. Därför drar vi inga speciella växlar på det. Samtidigt får alla spelare träna på sina positioner på träningarna, och därför blir det inte så stor omställning från träning till match, säger HBK:s manager Magnus Haglund. 

Och att matchen mot Trollhättan på onsdag blir en viktig match råder inga tvivel om. 

– Det är en mycket viktig match. Vi vill väldigt gärna vara en del av Svenska Cupen 2020. Det ger oss fina matcher på försäsongen och en möjlighet att mäta oss mot flera bra lag tidigt på säsongen. 

HBK kommer senast från en 3-2-seger mot Västerås, och det finns många delar från den matchen som laget tar med sig när det nu vankas Svenska Cupen-match.

– Vi tar med oss en väldigt taktiskt väl genomförd första halvlek. Ett väldigt hårt jobb i den andra halvleken där vi visar en mental styrka efter våra två baklängesmål. Att efter motgång komma tillbaka och vinna. Det är mentalt väldigt starkt gjort av spelarna. Det visar prov på mental hårdhet och väldig stark vinnarskalle, säger Haglund. 

Trollhättan spelar en division längre ner än HBK och har allt att vinna i en match där HBK räknas som favoriter. Det blir därmed viktigt för de blåsvarta att inte underskatta motståndet.  

– Vi har väldigt noggranna och seriösa förberedelser, som inför alla matcher. Vi lämnar ingenting till slumpen. 

Vad har Trollhättan för kvaliteter som HBK får se upp med? 

– Det är ett fysiskt starkt lag. Det är välorganiserade och bra på fasta situationer. De har gjort en stark säsong i division 1, och ligger trea.