UT:  #0 Peter Larsson  -  IN:  #3 Alexander Berntsson.
Minuter
Mål!
#9 Erik Björndahl

Förlust borta mot Degerfors

Efter en bra HBK-inledning var det Degerfors som tog över matchbilden och gjorde två mål i den första halvleken. Det räckte till en seger, trots ett reduceringsmål och ett tryck mot Degerforsmålet i slutminuterna.
HBK inledde matchen bra och ägde mycket boll och skapade ett par målchanser. Dusan Djuric var med från start och verkade spelsugen där han från sin mittfältsposition bidrog till HBK:s offensiva spel. Men det var hemmalaget Degerfors som tog ledningen efter dryga tjugo minuters spel. Björndahl såg att Malkolm Nilsson var en bit ifrån målburen och gick på avslut.

Efter 1-0-målet blev matchbilden en annan. Degerfors fick energi av målet och tog över spelet. Tio minuter efter 1-0 kom också 2-0 genom Ayaz. Hemmalaget hade även en stolpträff innan halvtidsvisslan ljöd.

Tio minuter in i den andra halvleken kom HBK:s reduceringsmål. Thomas Boakye var påpassligt framme, men bollen touchade en Degerforsspelare och gick in i mål. Därefter var det en hel del HBK igen, men de blåsvarta tilläts ha bollen, men inte komma fram till de allra farligaste lägena, utan Degerfors försvarade sig väl.

Sadat Karim byttes in i den 65:e matchminuten för en slutforcering, och HBK hade många heta målchanser i slutminuterna. Boman hade en het kvitteringschans, men Diawara i hemmalagets mål gjorde en kalasräddning, och därefter fick HBK en boll i ribban, efter ett fint inlägg från Jesper Westerberg. Men det blev tillslut Degerfors som fick med sig alla tre poängen.