Både U19 och U17 till DM-finaler efter spännande matcher

På Tuvasvallen i Trönninge söndagen den 25 augusti vankas det DM-finaler för både HBK U19 och U17, detta efter att bägge lagen vunnit sina semifinaler efter förlängningsspel.
U19 begav sig till Påskbergsvallen för en dust mot Varbergs BoIS och efter första halvlek stod det 0-0 men direkt i andra så slog Mohammad Alshalkadi till och gjorde 1-0 till HBK.

– Det känns som vi ska vinna matchen med klara siffror men är lite för ineffektiva framför motståndarkassen, konstaterar huvudtränaren Johan Bergström.

Han fick se BoIS kvittera till 1-1 på straff med kvarten kvar och det blev ställningen efter 90 minuter och förlängning på 2 x 10 minuter följde.

I den var HBK det starkaste laget och inhoppande Jonathan Wadensten fick nöjet att göra 2-1 som blev målet som tog HBK till final i årets DM.

U17 mötte IFK Fjärås på hemmaplan i sin semifinal och den matchen gick också till förlängning med samma slutresultat efter 90 minuter, nämligen 1-1.

Fjärås kontrade in 0-1 redan efter tre minuter och försvarade sig sedan duktigt och trots att vi har väldigt många lägen att göra mål så gör vi bara ett, säger Robert Nordström.

Det var Måns Mårtensson som spelade fram Edvin Cronvall efter 25 minuter och Edvin kvitterade till 1-1.

I förlängningen skipades dock rättvisa efter att Robin Berggren ryckt förbi på högerkanten och spelat in bollen till Eldin Becirovic som skarvade in vinstbollen med bara tre minuter kvar av matchen.

I finalerna ställs HBK U19 mot Falkenbergs FF som slog ut Astrio i sin semifinal och U17 får möta Lerkils IF som vann mot Varbergs BoIS i sin semi.

Varbergs BoIS U19 – HBK U19  1-2
0-1  (46) Mohammad Alshalkadi, 1-1 (76), 1-2 (99) Jonathan Wadensten.

Laget: Petter Andersson – Lirak Cakolli, Benjamin Lidh, Marcus Mori, Johan Landén – Albin Branting, Alex Jakobsson, Nils Strandahl, Melvin Sjöland – Mohammad Alshalkadi, Isac Harrysson.
Inhoppare: Taulant Peci, Jonathan Wadensten, David Jyrkin, Oscar Murro.

HBK U17 – IFK Fjärås U17  2-1
0-1  (3), 1-1 (25) Edvin Cronvall, 2-1 (107) Eldin Becirovic.

Laget: Zackarias Nilsson – Filip Larsson, Filip Eriksson, Viktor Håkansson (45), Arlind Begolli (75) – Erik Wiberg (100), Axel Jönsson (75), Måns Mårtensson (75-100), Robin Berggren, Edvin Cronvall (100), Eldin Becirovic (75-100).
Avbytare: Eric Svensson (46), Charlie Dagård (75), Nils Thelander (75), Samuel Svensson (75), Hampus Häägg (75).