Andra raka vinsten för HBK U17 i slutspelsserien

Första hemmamatchen i höstens slutspelsserie slutade med tre poäng för HBK U17 efter att man vunnit mot Stockholmslaget Bele/Barkarby FF med 3-1 med 2-1 som paussiffror.
 Killarna gör en väldigt fin första halvlek med varierat anfallsspel och beslutsamt försvarsspel och sett till spel och målchanser så borde vi lett med någon boll till. Men när B/B kontrar in 2-1 i slutet av första så lever ju matchen igen, säger Robert Nordström som är Akademiansvarig i HBK och tillika U17-lagets huvudtränare.

Det första HBK-målet gjordes av yttermittfältaren Oscar Murro som vackert gjorde 1-0 på en fin halvvolley från 20 meter.

2-0 kom på en fast situation där Måns Mårtenssons fina kantfrispark letade sig hela vägen in i mål efter att Eric Svensson varit nära en touch och B/B-målvakten ställdes helt.

Beles reducering kom i slutet av halvleken efter lite passivt spel från flera HBK:are och matchen stod och vägde trots det blåa övertaget.

Spelarna var lite deppiga i halvtid trots att de gjort en väldigt fin halvlek men vi hade bara beröm att ge till dem, säger Mattias Olofsson i HBK-lägret.

HBK var inte lika dominanta i andra halvlek men hade ändå grepp om spelet och när Oscar Murro gav sig ut på en av oräkneliga dribblingsräder så var en B/B-spelare tvungen att fälla honom och utmärkte domaren Hannes Persson blåste straff. Mittbacken Eric Svensson klev fram och var obeveklig när han spikade slutresultatet till 3-1 till det unga HBK-gardet.

Det är väldigt roligt med två fina segrar men vi ska fortsätta att vara ödmjuka och jobba hårt och ser fram emot nästa match, säger Tony Andersson i HBK, som dock får vänta ett tag tills nästa match då den spelas på fredagen den 16 augusti klockan 16.30 på hemmaplan mot IK Frej från Täby.

En liten extra guldstjärna delar assisterande tränaren Alexander Sakac ut till mittbackarna Håkansson och Svensson samt till yttern Murro.

Tabell och resultat hittar ni här.

HBK U17 – Bele/Barkarby FF U17  3-1  (2-1)
1-0  (9) Oscar Murro, 2-0 (37) Måns Mårtensson, 2-1 (42), 3-1 (67) Eric Svensson.

Laget: Zackarias Nilsson – Filip Larsson, Eric Svensson, Viktor Håkansson, Charlie Dagård – Robin Berggren (78), Nils Thelander, Måns Mårtensson (70), Oscar Murro – Jonathan Wadensten (79), Hampus Häägg (81).

Avbytare: Axel Jönsson (70), Eric Wiberg (78), Edvin Cronvall (79), Eldin Becirovic (81), Arlind Begolli, Filip Eriksson, Petter Andersson.