”Ante G” inför ÖIS – HBK

Imorgon möter HBK Örgryte IS på Gamla Ullevi. Det är en av årets närmsta bortamatcher – och ”Ante G” hoppas att många HBK-supportrar kan ta sig till Göteborg för att stötta de blåsvarta till tre poäng.
ÖIS är ett av lagen som hänger med i toppen av tabellen, och har en fin form. Man kommer senast från en 2-1-seger mot serieledarna Varberg, och har inte förlorat på de sju senaste matcherna. HBK:s mittback Andreas Johansson blickar fram emot morgondagens match. 

– På  förhand blir det en väldigt tuff match. Det ska bli kul att få spela på Gamla Ullevi, det är en fin arena. Men ÖIS är ett tufft lag att möta. Det gäller för oss att sätta det vi gör på träningarna, hur vi rör oss i anfallsspelet, att vi fyller upp alla ytor vi vill fylla upp, att vi har bra passningsmöjligheter, att vi sätter vårt presspel och att vi ligger tajt mellan lagdelarna. Det är upprepningar inför varje match, man ska göra samma saker. Och det är det som är lite klurigt med fotboll; att man ska göra samma saker hela tiden och få det att stämma, säger Andreas Johansson och fortsätter: 

– Det ska bli kul att spela match igen, det var ett tag sen vi spelade sist. 

”Ante” lyfter fram tre saker som blir viktiga för att HBK ska kunna ta poäng mot ÖIS.

– Vi måste sätta vårt presspel och vi måste sätta vårt  kollektiva försvarsspel. Offensivt sett måste vi ha fart i det vi gör och ha ett högt tempo. Gör vi det vi ska ser jag stora möjligheter till att vinna den matchen och om vi gör det vi gör på träningen. 

Senast mötte HBK Brommapojkarna, och det blev 2-2 på Örjans vall trots att HBK hade ett stort övertag i skott mot och på mål. 

– Ser man matchen statistiskt sett är vi klart bättre än dem, vi skapar fler chanser och borde trycka in fler mål. Vi släpper in lite för enkla mål. Vi behöver än mer skärpa och precision när vi kommer till våra inläggslägen, vi behöver fylla upp boxen och ta inläggslägen för att optimera vår möjlighet att göra mål. I BP-matchen var det för lågt bolltempo så vi måste upp i intensitet i löpningar, sprintaktioner och bolltempo och  det hoppas vi kan bli klart bättre till imorgon, säger ”Ante G.”

Matchen mot Örgryte är en av de närmsta bortamatcherna under året, och Andreas Johansson hoppas att det kommer mycket publik till Gamla Ullevi. 

– Det är alltid roligt att spela inför mycket publik. Det är en fin arena och bra plan så det är mycket roligare om det kommer mycket folk och är bra stämning på läktaren.