Veckans spelare: Oliver Hintsa

Han är en atletisk anfallare i HBK:s U19-lag som tränade friidrott när han var yngre för att gynna fotbollen. Veckans spelare är Oliver Hintsa, som minns tillbaka på när HBK besegrade FC Köpenhamn i Audi Cup och han gjorde det avgörande målet.  
– Jag började nog med fotboll när jag var fyra år i Snöstorp-Nyhem. Pappa var dåvarande fotbollsspelare. Så jag kollade på hans matcher och träningar med mamma och pappa tjatade in mig i fotbollen, men det var lite på egen vilja för jag ville vara som pappa, berättar Oliver Hintsa. 

Nu spelar Hintsa för HBK:s U19-lag, och har dessutom fått spela med U21-laget. 

– Jag tror jag började i HBK n är jag var 8-9 år och då spelade jag med de som är ett år äldre i Snöstorp. Mina kompisar tjatade över mig, och jag kände att det hade varit kul med ett klubbyte. Jag kände att jag ville prova på något nytt, och det var ett rätt bra val, konstaterar Hintsa. 

Hade Oliver inte valt fotbollen så kanske det hade blivit friidrott istället. När han var yngre tränade han nämligen en del friidrott. 

– Jag är väldigt atletisk och när jag var yngre så tränade jag utöver fotbollen för att gynna fotbollen. Jag gav allt för fotbollen, men hade jag inte spelat fotboll hade jag valt friidrott, och löpning framför allt. Men det är fotbollen jag lever för, det har jag alltid gjort. Jag tränar flera gånger i veckan och det är det jag har satsat på nästan hela mitt liv. Det är en stor del av mig, säger Oliver Hintsa och fortsätter: 

– Min dröm har alltid varit att jag ska spela för A-laget på Örjans vall. Nu har det blivit ett lite mer kortsiktigt mål, nu vill jag ut till Europa och spela i de stora ligorna. 

Ett stort ögonblick hittills i Oliver Hintsas fotbollskarriär var när han fick göra landslagsdebut för Future Team. 

– Men ett annat stort ögonblick var när vi spelade Audi Cup i Köpenhamn och lilla HBK slår ut FCK i första gruppspelsmatchen och jag gör det avgörande målet. Köpenhamn hade inte förlorat på flera år. Det kommer nog alltid var ett av de största ögonblicken, minns Hintsa. 

HBK gick direkt till semifinal, men där tog det stopp. 

– Sen mötte vi BP i bronsmatchen, men förlorade den också. Men det var ändå sjukt att lilla HBK kom så långt i en så stor turnering, så vi var mest glada att vi kom till semifinal.