Veckans spelare: Emma Nielsen

Hon har spelat mot Lotta Schelin och har sin syster Ellie, som också spelar i HBK, som förebild. Veckans spelare är Emma Nielsen, som är ny lagkapten i HBK Dam.
När Emma Nielsen var yngre hade hon skyhöga drömmar för sin fotbollskarriär. 

– Jag ville bli bäst i hela världen. Jag ville så långt det bara gick. Jag ville spela i landslaget, och i PSG, berättar hon. 

De drömmarna hade hon ganska länge, men för ungefär tre år sedan kände Emma att fotbollen inte gav lika mycket, utan mest tog energi. 

– Då tog jag en paus på ett halvår och sen när jag kom tillbaka började jag spela i HBK. Mina drömmar nu är att spela för skojs skull och att ta upp HBK i division ett först och sen så långt det bara går. 

Vad är fotboll för dig? 

– Jag kan inte säga att fotboll är allt, för det var det förr. Men det är en väldigt stor del av mitt liv, och därför har jag valt att  inte leva utan det, säger Emma Nielsen.

Innan Emma Nielsen kom till HBK sommaren 2018 har hon bland annat spelat för lokalkonkurrenten Halmia och allsvenska Vittsjö. Och hennes bästa fotbollsminne är också kopplat till tiden i Vittsjö.

– Det var när jag mötte Rosengård med Vittsjö, det var häftigt. Att få spela mot ett så bra motstånd, och mot Lotta Schelin, det är en häftig upplevelse. Det är roligt att få vara med om det och att få matcha sig själv mot såpass bra spelare, säger Emma. 

En annan viktig händelse i Emmas liv var när hon började jobba efter gymnasiet. 

– Då fick jag en viktig uppgift på jobbet direkt, jag blev avdelningschef. Därefter har jag gått en del ledarskapsutbildningar och så. Den resan har gett mig väldigt mycket erfarenhet och lärdomar och jag har fått väldigt mycket att stå på. Det tror jag har format den personen jag är idag, att jag vågar ifrågasätta och stå på mig och jag har lärt mig av mina misstag.

Och ledarskapsutbildningarna kommer väl till pass nu, för inför säsongen 2019 har Emma Nielsen blivit utsedd till ny lagkapten för HBK Dam. 

– Det tycker jag är jätteroligt, att tränarna har det förtroendet för mig tycker jag är superkul och jag är otroligt tacksam för det. Bara det gör att man presterar bättre, att veta att man har ett förtroende. Sen tycker jag det är kul att tjejerna tror på mig och att de tycker det känns bra med mig som lagkapten. Så jag är superspänd inför den här rollen och förhoppningsvis så går det bra också! 

Vem är din förebild? 

– Min förebild är nog min syster Ellie, som också spelar i HBK. Det är för att hon är så obrydd på ett bra sätt och har sån positiv inställning till allt och det motiverar mig, för jag är inte alltid så positiv.