Veckans spelare: Alexander Johansson

Han har spelat för det okända landslaget och tagit SM-guld med HBK:s Fotboll för alla-lag. Veckans spelare är Alexander Johansson, vars stora förebild är Zlatan Ibrahimovic. 
Alexander Johansson började med fotboll när han var åtta år. 

– Då satte pappa in mig i Oskarström och därifrån har jag bara växt inom fotbollen, berättar han. 

Och nu är målet att bli ännu bättre. 

– Jag satsar på att bli ännu större än min pappa, berättar ”Alex”. 

Vad betyder fotboll för dig? 

– Det är roligt att röra på sig, inte bara att sitta hemma. Från när jag började med HBK har jag lärt känna nya människor, och så har vi haft cup för några veckor sedan och då började jag lära känna några från Göteborg också. 

Alexanders stora förebild är Zlatan Ibrahimovic. 

– Han har gjort vissa saker inom fotbollen som jag gör själv, som cykelsparkar och sånt. Och därifrån har jag lärt mig. Jag kollar mycket på Instagram hur det går för honom, berättar Johansson. 

En kompis tipsade Alexander om HBK, och sen dess har det rullat på för både Alexander och HBK:s Fotboll för alla-lag.

– Så när jag började så startade jag i C-laget. Sen när tränaren såg mig så bytte de mig till A-laget direkt. Det var så det började, minns ”Alex”. 

Ett stort ögonblick i Alexanders liv var när han fick spela för det okända landslaget. 

–  När de skulle spela VM i Karlstad så blev jag glad. Vi kom på en sjätteplats tror jag det var, men jag spelade bara två matcher, för mitt knä pajade.

HBK:s FFA-lag har blivit svenska mästare flera gånger. 

– Första gången så var landslagstränaren och kollade. Så fick jag hem en lapp efter några månader om att testa på att spela för landslaget. Andra gången så skulle vi bara åka upp för att behålla guldet. Och det lyckades vi med. Först inomhus och sen utomhus. Och för några veckor sedan spelade vi SM igen och då kom A-laget tvåa, avslutar Alexander.