U21 besegrade Häcken med 3-0

HBK:s U21-lag besegrade Häckens dito med 3-0 under tisdagseftermiddagen. Målskyttar för HBK var Rasmus Wiedesheim-Paul och Höskuldur Gunnlaugsson (2).
HBK inledde matchen på Gothia Park med mycket boll, bra snack inom laget och bra fart på bollen. Det såg mycket lovande ut för Bollklubben (den från Halland, i alla fall) och man byggde upp flera anfall och laget ville hela tiden framåt i banan.

Och efter 35 minuters spel fick HBK:s övertag äntligen utdelning. Dusan Djuric, Höskuldur Gunnlaugsson och Emil Tot Wikström var alla inblandade i att bygga upp anfallet, men det var tillslut Rasmus Wiedesheim-Paul som, med lite hjälp av en Häckenförsvarare, fick bollen i mål.

Precis innan halvtidsvilan kunde Höskuldur Gunnlaugsson utöka HBK:s ledning till 2-0, helt rättvist mot ett Häcken som visserligen bestod av fler yngre spelare än HBK, men som hade svårt att skapa anfall mot bollförande Halmstad.

Den andra halvleken bjöd inte på samma fina och energifulla spel som första, men HBK fortsatte spela offensiv fotboll. Emil Tot Wikström fick bollen i mål tio minuter in i andra halvlek, ett vackert skott på halvvolley, men målet dömdes bort för offside.

Häcken tvingade Malte Påhlsson till en fin räddning i 66:e minuten och var en stolpträff från en reducering elva minuter senare, men istället kunde Höskuldur Gunnlaugsson sätta spiken i kistan med tio minuter kvar av matchen då han gjorde 3-0.

– Vi möter ju ett ungt Häcken, men man måste fortfarande göra jobbet. Vi för spelet bra när vi är koncentrerade, ibland slarvar vi lite i uppspelsfasen, men det är ett fall framåt och en stabil insats, säger lagledare Alf Peterson, och passar även på att berömma Peter Larsson i backlinjen och Dusan Djuric, som gjorde en stabil insats på mittfältet där han tog på sig rollen som spelfördelare på ett bra sätt.

Malte Påhlsson, Edvin Kurtulus, Peter Larsson, Gabriel Wallentin, Isac Larsson, Oscar Petersson, Dusan Djuric (67), Pontus Silfwer (84),
Emil Tot Wikström, Rasmus Wiedesheim-Paul (81), Höskuldur Gunnlaugsson (81)