U19:s rekordsvit bruten

6/5 2017, nästan två år sedan med andra ord, var senast HBK U19 förlorade en seriematch på hemmaplan. Även helgens hemmamatch började väldigt bra men slutade olyckligt då gästande Helsingborg vände ett tvåmålsunderläge till 2-3 seger.
HBK var det starkare laget i den första halvleken och 2-0 ledningen i paus borde kanske varit något mål mera.

Vi får utdelning tidig genom ett fint mål signerat Isac Harrysson. Vi fortsätter sedan skapa målchanser och borde förvaltat ytterligare något läge bättre. 2-0 kom dock rättvist strax innan paus då Jacob Olsson hittade Oliver Hintsa i djupled, kommenterar assisterande tränare Daniel Kaplinski.

I andra halvlek fick gästande HIF ny energi då reduceringsmålet kom tidigt efter slarv i hemmaförsvaret. 2-1 i den 49:e minuten.

Oliver Hintsa var minuterna senare nära att dryga ut hemmaledningen men avslutet gick i målvaktens främre burgavel.

Avsaknad av målchansutdelning och ett HIF på kvitteringsjakt gav matchen nerv. Efter hörna med dryga 20 minuter kvar kom så kvitteringen. Minuterna senare också segermålet för gästerna.

Bollklubben ökade tempot med kvarten kvar att spela och trots en bättre slutforcering kom aldrig ytterligare mål i matchen.

Lagen har en varsin bra halvlek där HIF är effektivare än oss i lagets bra perioder. Såklart stor besvikelse att inte lyckas hålla spelet uppe efter den fina första halvleken och då blir vi hårt straffade mot såhär duktiga lag. Koncentrationsgraden i vårt eget spel och arbetsinsatsen i de grundläggande sakerna är något som aldrig får tummas på, då blir det tråkigt istället för kul. Känslan av besvikelse får omvandlas till motivation att göra det bättre nästa gång, då blir det bra på sikt, avslutar tränare Johan Bergström.

HBK U19 - Helsingborgs IF 2-3 (2-0)
Målen: 1-0 (4) Isac Harrysson (Oliver Hintsa). 2-0 (42) Oliver Hintsa (Jacob Olsson). 2-1 (49). 2-2 (72). 2-3 (74).

Startelvan: Max Johnsson - Jacob Olsson (45), Edvin Kurtulus, Gabriel Wallentin, Lucas Bresmar - David Jyrkin, Nils Strandahl, Melvin Sjöland - Alexander Johansson (74), Oliver Hintsa, Isac Harrysson.

Avbytare: Benjamin Lidh (46), Albin Branting (74), Mohammed Wasmy, Marcus Mori, Lirak Cakolli, Mohammad Alshalkadi, Alex Jacobsson.