U17 vann mot IFK Norrköping med 3-1

Med matchstart 17.00 på Östgötaporten i Norrköping så var söndagen bokad för en 14-timmars tur för HBK U17. Det var dock glada miner på bussen hem för laget tog en stark trepoängare när IFK besegrades med 3-1 efter 1-1 i paus.
 Vi hade det lite kämpigt i första halvlek mot ett väldigt duktigt IFK men når 1-1 med nöd och näppe och sedan gör killarna en kanonhalvlek som faktiskt gör att vinsten inte var orättvis tillslut, säger Robert Nordström i HBK.
 
IFK hade ett klart övertag i bollinnehav i början av matchen och i 14:e minuten gjorde hemmalaget 1-0 bakom debuterande Petter Andersson i HBK-målet. Kvitteringen skulle dock komma bara en minut senare när Hampus Häägg jobbade fram bollen till Jonathan Wadensten som från nära håll stötte in bollen till 1-1.
 
I andra halvlek var rollerna lagen emellan ombytta då HBK hade mer av spelet och målchanserna. Efter 20 minuter kombinerade laget sig fram mot IFK:s mål och Nils Thelander spelade en fin passning parallellt med straffområdeslinjen där Oscar Murro fick till ett mäktigt högerskott fram till 2-1 till Bollklubben.
 
Bara två minuter senare så gjordes matchens sista mål och det var HBK:s forward Jonathan Wadensten som för andra matchen i rad snappade upp en boll från motståndarna och utnyttjade friläget på bästa sätt fram till 3-1 till HBK och segern var i hamn.
 
 En kollektivt väldigt fin prestation där spelarna jobbar oerhört hårt för varandra som också kryddas av många fina individuella insatser så vi ledare kan inte annat än att vara jättenöjda med laget och truppen. 

– Nu gäller det att vara lika ödmjuk i de tuffa matcher som kommer framöver, avslutar de nöjda HBK-ledarna i bussen från Norrköping.
 
Nästa match för HBK U17 är på hemmaplan på söndag den 21 april klockan 15.00 mot Örebro SK.
 
IFK Norrköping U17 – HBK U17  1-3  (1-1)
1-0  (14), 1-1 (15) Jonathan Wadensten, 1-2 (64) Oscar Murro, 1-3 (66) Jonathan Wadensten.
 
Laget: Petter Andersson – Filip Larsson, Isak Persson, Viktor Håkansson, Charlie Dagård – Johan Gudmundsson (85), Nils Thelander, Måns Mårtensson (83), Oscar Murro (75) – Hampus Häägg (71), Jonathan Wadensten. 
Avbytare: Eldin Becirovic (71), Edvin Cronvall (75), Agit Icen (83), Robin Berggren (85), Arlind Begolli.