U17 vann med 3-1 mot Örebro SK

HBK U17 borde nästan avgjort matchen under de första tjugo minuterna men det gjorde man inte och nu blev matchen en nagelbitare som inte avgjordes definitivt förrän på domare Pezers extratid.

HBK tog ledningen efter åtta minuter när Nils Thelander kallt bredsidade in en straff till 1-0. Det var Eldin Becirovic som blev dragen i tröjan och straffen var solklar.

Efter detta räknade vi nog till fyra helt öppna frilägen för HBK men inget resulterade och istället kunde ÖSK kvittera i sista sekunderna av första halvlek och 1-1 blev paussiffror.

– Inget vidare rättvist resultat men vi kan bara skylla oss själva säger assisterande tränaren Alexander Sakac efter första halvleks kavalkad av missade målchanser.

Andra halvlek blev lite jämnare spelmässigt men det var HBK som fortsatte skapa chanser, det skulle dock dröja till tio minuter innan slutet innan HBK kunde få hål på de hårt jobbande ÖSK:arna. Filip Larsson tog sig runt på högerkanten och spelade in en hård boll på marken mellan Örebros målvakt och backlinje och där håll sig Jonathan Wadensten framme och kunde snyggt skarva in 2-1 till HBK.

Nu jagade närkingarna naturligtvis kvitteringsmål men Petter Andersson och försvarsspelarna i blått släppte inte igenom något mer den här dagen. Istället kunde HBK kontra i ett anfall som slutade med att Wadensten blev fälld och HBK fick sin andra straff för dagen.

I samband med straffen blev ÖSK:s målvakt utvisad för osportsligt uppträdande och reservmålvakten fick sättas in. Detta bekymrade inte Nils Thelander som behärskat passade in slutresultatet 3-1 till HBK.

– Idag är vi väl inte 100% nöjda med prestationen men vi möter ett starkt jobbande lag och ibland får man inte utdelning på sina chanser och då tycker vi att killarna visar tålamod och att laget jobbar på bra och släpper knappt till några målchanser på hela matchen och till slut rättvist kan ta hem de här tre poängen, säger Robert Nordström efter matchen, som var gräspremiär för bägge lagen på Halmstad Arena plan 2 (Sannarp B).

Även nästa omgång bjuder på hemmaspel för U17 då Lunds BK som gått starkt i början av serien kommer till Halmstad på söndag 28 april och matchen börjar 13.00.

Halmstads BK U17 – Örebro SK U17 3-1 (1-1)

1-0(8) Nils Thelander, 1-1 (45), 2-1 (82) Jonathan Wadensten, 3-1 (90) Nils Thelander.

Laget: Petter Andersson – Filip Larsson, Isak Persson, Viktor Håkansson, Charlie Dagård – Edwin Cronvall (49), Nils Thelander, Måns Mårtensson, Robin Berggren (72) – Eldin Becirovic (72), Jonathan Wadensten (90).

Avbytare: Hampus Häägg (49), Agit Icen (72), Axel Jönsson (72), Erik Wiberg (90), Max Friberg, Arlind Begolli, Zackarias Nilsson.