Tillbaka till grunderna när HBK tar emot Syrianska

På måndag är det dags för HBK att ta sig an Syrianska på Örjans vall. Här delar huvudtränare Igor Krulj med sig av sina tankar inför den viktiga matchen.  

Laget har haft gott om tid på sig att återhämta sig och komma igen efter senaste matchen borta mot Brage.

– För varje dag som har gått så har vi mått lite bättre. Det goda från senaste matchen är att vi har haft nio dagar på oss att verkligen fokusera på grunderna i vårt spel och att gå tillbaka till de grunderna som vi stått för under försäsongen och början av säsongen, konstaterar huvudtränare Igor Krulj.

Och även i tränarstaben är man väldigt fokuserade inför måndagens match.

– Vi har varit kritiska till vad vi kan förändra och vad vi behöver jobba med. Vi har valt att gå tillbaka till grunder som har varit vår trygghet och nu är det fokus på att göra en bra prestation mot Syrianska.

Syrianska är nykomlingar och ligger ganska långt ner i tabellen. Precis som HBK har man lyckats skrapa ihop tre poäng, en vinst mot Frej med 3-0 i andra omgången. Men det finns ingen anledning att underskatta något motstånd, säger Krulj.


– I denna serien kan alla slå alla. Det gäller att ha full respekt för motståndarna och vara beredd att lägga ner ett hårt jobb oavsett vem som står på andra sidan.


Senast HBK mötte Syrianska var för lite drygt ett år sedan, i Svenska Cupen. Då körde HBK över Syrianska och vann med hela 5-0, efter mål av bland annat Pontus Silfwer, Gabriel Gudmundsson och Alexander Berntsson. Ska det bli något liknande under måndagen lyfter Igor fram ett par nycklar som blir viktiga för att HBK ska kunna ta poäng på hemmaplan.


– Ett stabilt defensivt jobb där vi hela tiden har relationer mellan varandra och väldigt många uppoffrande offensiva löpningar utan boll, säger Krulj.

Och trots att Syrianska är nykomlingar, inte är topptippade och har två stora förluster (1-4, 1-5) i ryggen har de styrkor som det gäller att se upp med för HBK.


– Ger man Syrianska tid med boll och låter deras offensiva spelare vara aktiva finns det väldigt mycket individuell skicklighet, konstaterar Igor.


Matchen spelas på Örjans vall och avspark är klockan 17:30. Grindarna öppnar en timme innan matchstart (16:30) – och då kan besökarna njuta av god mat från vår Food Court, Kvasterian eller någon av våra kiosker, spela fotboll med de yngsta i Kids Corner eller leta upp påskäggen som påskharen har gömt på arenaområdet. Dessutom är det premiär för vår nya medlemspub – perfekt då prognosen pekar på sol och nästan 20 graders värme.